Video - Teo o NBA: Što sam stariji - više želim!

"Neću jednog trenutka da kažem, eto, 'eh da sam otišao tamo'... Hteo bih da vidim da li mogu da igram u NBA", kazao je Teodosić u intervjuu za "Al Džaziru".

Košarka 10.07.2016 | 16:45
Video - Teo o NBA: Što sam stariji - više želim!
Ove sezone je već uspeo da skine "neke tereta sa svog srca", a najvažniji je bio onaj teret Evrolige. On je briljirao na Fajnal Foru u Berlinu protiv Fenerbahčea, ali je malo falilo da turski klub preokrene rezultat. Srećom po njega - nije.

U opširnom intervjuu za "Al Džaziru" dotakao se te teme i govorio o tome kako je u trenucima kada je Fenerbahče poveo, uprkso tome što je njegov bio superioran tri četvrtine, pomislio: "Zar opet?". Ne bi to bilo prvo finale Evrolige koje je u neizvesnoj završnici izgubio CSKA sa Milošem Teodosićem, ali je sreća u odnosu na prethodne godine bila na njihovoj strani.

Govorio je o emocijama koje je osećao posle tog meča, kakav je trener Dimitris Itudis, kako je uspeo da iskontroliše toliko "zvezda" u timu i šta je bio razlog "neuspeha" CSKA prethodnih sezona, ali smo mi odlučili da se fokusiramo na priču o NBA ligi.

Sve je veći broj evropskih košarkaša koji tamo odlaze, a mnogi smatraju da bi to bilo idealno mesto za njegov napredak, pa iako kaže da i naredne sezone želi da osvaja trofeje sa CSKA, teško da mu ponuda nekog od američkih timova ne bi "zagolicala maštu". Bar toliko...

"Što sam stariji to više želim da odem u NBA. Da probam...", kazao je Teo na početku intervjua.

"Neću jednog trenutka da kažem, eto, 'eh da sam otišao tamo', da li bih mogao da igram...".

"Voleo bih, ako dode do toga, da odem tamo i vidim da li ja mogu da igram tamo. Da li uopšte način na koji ja igram odgovara košarci koja se igra tamo. Nešto bih sigurno morao da promenim neke delove igre, ali voleo bih što da ne...".

Neki od njegovih trenutnih saigrača su se "okušali" u NBA ligi, ali mnogi nisu uspeli. U jednom od prethodnih intervjuaa Teo je govorio o tome da bi ponudu iz najjače lige sveta prihvatio samo ako bi imao značajnu ulogu.

"Pričam i sa Nandom o NBA... Najviše zavisi od toga gde igraš. Ako odeš u Oklahomu, gde su Vestbruk i ostali, pa ti loptu neceš videti. Ako odeš u San Antonio - to je stil evropske košarke, pa je takoreći veoma bitno gde ceš otići", kazao je Teo koji je spominjao i Jutu kao "stil" košarke koja mu odgovara.

"Al Džaziru" je zanimalo i koji je to segment u kom Teodosić misli da može još da napreduje kao košarkaš.

"Teško pitanje, znam da moram da radim na mnogo toga, na mome telu. Ali, ja nemam kada...", rekao je Teodosić.

"Završili smo sezonu, šest dana pred okupljanje, četiri dana sam bio u Beogradu i počinju pripreme. Završiću sa reprezentacijom i imaću deset dana za odmor... Nemam taj prostor jer sam od 20. godine sa reprezentacijom", poverio se on.

Ostatak intervjua možete pogledati ovde.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar