"Бомба" из Барселоне: Меси одлази?!

Све више се прича о томе да би један од најбољих фудбалера света Лионел Меси ипак могао да оде из Барселоне, иако је говорио да ће у њој завршити каријеру.

Фудбал 09.07.2016 | 18:30
"Бомба" из Барселоне: Меси одлази?!
Пре неколико дана у Барселони је одјекнула "бомба" - Лионел Меси је осуђен на 21 месец затвора због утаје пореза (али у затвор неће ићи), плус на новчану казну од око 3,5 милона евра.

Пар дана касније чују се детонације. Опет у вези са Месијем.

Наводно хоће да иде из Барселоне!

Та вест доминира на насловним странама најтиражнијих шпанских дневника. Меси је љут на правосудни систем у Шпанији, сматрајући да су он и његов отац жртве и да су били изложени дискриманици у односу на обичне грађане којима се суди за пореску превару.

Овај случај је стопирао и преговоре Месија и Барселоне о продужетку његовог уговора. Један од најбољих играча на свету има важећи уговор још две године са Барселоном. Барселона жели да га обавеже до 2022. године и да му удвостручи годишња примања на 80 милиона евра.

Председник Примере Хавијер Тебас изјавио је такође да се плаши да би Лионел Меси могао да напусти Барселону због проблема са шпанским властима око пореза.

"Имамо посла са правним структурама које су злоупотребљене. Не мислим да је Меси криминалац, већ се определо за ризичне пореске структуре и Суд мора да поступи. Меси је платио држави више од 160 милиона евра и тај новац уложен је у болнице и путеве. Наравно да се плашим да ће отићи. Мислимо да није крив и волели бисмо још да га гледамо на теренима код нас", рекао је Тебас за Ас.

Међутим, цео овај случај га је прилично узнемирио и он је исказао намеру да оде ван Шпаније.

А први у реду је Челси и богати Роман Абрамович... Следи Манчестер сити...

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

09.07.2016 17:42

Месси је потписао за целси,имаце плату 585000 еура седмицно,а целси је платио 100 еура барселони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

09.07.2016 17:52

Милане,не тимла..

ОДГОВОРИТЕ