"Bomba" iz Barselone: Mesi odlazi?!

Sve više se priča o tome da bi jedan od najboljih fudbalera sveta Lionel Mesi ipak mogao da ode iz Barselone, iako je govorio da će u njoj završiti karijeru.

Fudbal 09.07.2016 | 18:30
"Bomba" iz Barselone: Mesi odlazi?!
Pre nekoliko dana u Barseloni je odjeknula "bomba" - Lionel Mesi je osuđen na 21 mesec zatvora zbog utaje poreza (ali u zatvor neće ići), plus na novčanu kaznu od oko 3,5 milona evra.

Par dana kasnije čuju se detonacije. Opet u vezi sa Mesijem.

Navodno hoće da ide iz Barselone!

Ta vest dominira na naslovnim stranama najtiražnijih španskih dnevnika. Mesi je ljut na pravosudni sistem u Španiji, smatrajući da su on i njegov otac žrtve i da su bili izloženi diskrimanici u odnosu na obične građane kojima se sudi za poresku prevaru.

Ovaj slučaj je stopirao i pregovore Mesija i Barselone o produžetku njegovog ugovora. Jedan od najboljih igrača na svetu ima važeći ugovor još dve godine sa Barselonom. Barselona želi da ga obaveže do 2022. godine i da mu udvostruči godišnja primanja na 80 miliona evra.

Predsednik Primere Havijer Tebas izjavio je takođe da se plaši da bi Lionel Mesi mogao da napusti Barselonu zbog problema sa španskim vlastima oko poreza.

"Imamo posla sa pravnim strukturama koje su zloupotrebljene. Ne mislim da je Mesi kriminalac, već se opredelo za rizične poreske strukture i Sud mora da postupi. Mesi je platio državi više od 160 miliona evra i taj novac uložen je u bolnice i puteve. Naravno da se plašim da će otići. Mislimo da nije kriv i voleli bismo još da ga gledamo na terenima kod nas", rekao je Tebas za As.

Međutim, ceo ovaj slučaj ga je prilično uznemirio i on je iskazao nameru da ode van Španije.

A prvi u redu je Čelsi i bogati Roman Abramovič... Sledi Mančester siti...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

09.07.2016 17:42

Messi je potpisao za celsi,imace platu 585000 eura sedmicno,a celsi je platio 100 eura barseloni

ODGOVORITE
Name

Kum

09.07.2016 17:52

Milane,ne timla..

ODGOVORITE