Вимблдон: Серена Вилијамс новом титулом стигла Штефи Граф!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс одбранила је титулу на Вимблдону и изједначила се са Штефи Граф по броју Грен слем трофеја!

Тенис 09.07.2016 | 17:15
Вимблдон: Серена Вилијамс новом титулом стигла Штефи Граф!
Вилијамсова је после два узастопна пораза у финалима Грен слемова ове године, савладала у Лондону Анђелик Кербер са 7:5, 6:3.

Американка је Немицу, која ју је победила на Аустралијен опену, сломила брејковима у финишу сетова, након сјајног сервиса (13-0 асови) и неколико беспотребних грешака ривалке.

Вилијамсова је већ у другом гему меча имала три шансе да направи брејк, није их искористила, али није дозволила ривалки да угрози њен сервис.

Чекала је нову шансу и дочекала у 12. гему, Керберова је послала неколико лоших удараца, што је Вилијамсова казнила за 7:5 и 1-0.

У истом ритму протекао је други сет, тенисрке нису успевале да угрозе сервис ривалке, све до седмог гема када Немица стиже до прве прилике.

Не користи је, да би већ у следећем гему опет направила неколико грешака, а то Американка не пропушта да искористи те стиже до 5:3, те сувереним сервисом добија меч са 2-0.

Вилијамсова је освојила седми пут Вимблдон, а 22. Грен слем титулу, па се изједначила на првом месту вечне листе са Штефи Граф.

Ток меча:

Серена је меч отворила својим сервисом, Кербер је освојила први поен, али је Американка везала четири и дошла до првог гема. Од почетка је било приметно да се играчице муче са тајмингом због ветра који дува, па смо видели неке некарактеристичне ударце.

Један од њих био је изнуђени дроп шот Вилијамс која је стигла до 15:15 у другом гему, а онда потпуно преокренула ситуацију у своју корист. Изборила се за брејк шансу, али је Немица спасла, пре него што је прва играчица света пропустила још две одвојене прилике за 1:1.

Играчице су се навикле на ветар, а нешто лошији услови нису сметали серверкама да наставе са освајањем гемова – Серена је сигурним сервисима стигла до 3:2.

Ушло се у мирнији део сусрета, ниједна није успевала да припрети на сервис противнице, па је након још једног сигурног гема на Анђелике, на семафору писало 5:5.

И следећи гем Серена је без проблема добила, а онда коначно успела да припрети на сервис Немице. Први поен добила је агресивним нападом, а после грешке Кербер било је 15:30.

Убрзо се изборила за две везане брејк и сет лопте, прву је пропустила, али је код друге погодила фантастичну бекхенд дијагоналу за 7:5.

Обе тенисерке су добро сервирале на старту другог сета, па су без проблема освојиле прва три гема (2:1). Настављено је у истом ритму па није виђен брејк у првих пет гемова (3:2).

Коначно, у седмом гему једна тенисрка је попустила, неочекивано Вилијамсова, дозволила је Керберовој прву брејк шансу на мечу. Међутим, Немица је не користи.

Већ у следећем гему Американка прави преокрет, користи нове грешке ривалке и стиже до своје брејк шансе, коју користи и долази до 5:3.

Најбоља тенисерка данашњице не пропушта овај поклон, опет суверено сервира и без изгубљеног поена стиже до шестог гема за осму титулу у Лондону – 7:5, 6:3.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар