Vimbldon: Serena Vilijams novom titulom stigla Štefi Graf!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams odbranila je titulu na Vimbldonu i izjednačila se sa Štefi Graf po broju Gren slem trofeja!

Tenis 09.07.2016 | 17:15
Vimbldon: Serena Vilijams novom titulom stigla Štefi Graf!
Vilijamsova je posle dva uzastopna poraza u finalima Gren slemova ove godine, savladala u Londonu Anđelik Kerber sa 7:5, 6:3.

Amerikanka je Nemicu, koja ju je pobedila na Australijen openu, slomila brejkovima u finišu setova, nakon sjajnog servisa (13-0 asovi) i nekoliko bespotrebnih grešaka rivalke.

Vilijamsova je već u drugom gemu meča imala tri šanse da napravi brejk, nije ih iskoristila, ali nije dozvolila rivalki da ugrozi njen servis.

Čekala je novu šansu i dočekala u 12. gemu, Kerberova je poslala nekoliko loših udaraca, što je Vilijamsova kaznila za 7:5 i 1-0.

U istom ritmu protekao je drugi set, tenisrke nisu uspevale da ugroze servis rivalke, sve do sedmog gema kada Nemica stiže do prve prilike.

Ne koristi je, da bi već u sledećem gemu opet napravila nekoliko grešaka, a to Amerikanka ne propušta da iskoristi te stiže do 5:3, te suverenim servisom dobija meč sa 2-0.

Vilijamsova je osvojila sedmi put Vimbldon, a 22. Gren slem titulu, pa se izjednačila na prvom mestu večne liste sa Štefi Graf.

Tok meča:

Serena je meč otvorila svojim servisom, Kerber je osvojila prvi poen, ali je Amerikanka vezala četiri i došla do prvog gema. Od početka je bilo primetno da se igračice muče sa tajmingom zbog vetra koji duva, pa smo videli neke nekarakteristične udarce.

Jedan od njih bio je iznuđeni drop šot Vilijams koja je stigla do 15:15 u drugom gemu, a onda potpuno preokrenula situaciju u svoju korist. Izborila se za brejk šansu, ali je Nemica spasla, pre nego što je prva igračica sveta propustila još dve odvojene prilike za 1:1.

Igračice su se navikle na vetar, a nešto lošiji uslovi nisu smetali serverkama da nastave sa osvajanjem gemova – Serena je sigurnim servisima stigla do 3:2.

Ušlo se u mirniji deo susreta, nijedna nije uspevala da pripreti na servis protivnice, pa je nakon još jednog sigurnog gema na Anđelike, na semaforu pisalo 5:5.

I sledeći gem Serena je bez problema dobila, a onda konačno uspela da pripreti na servis Nemice. Prvi poen dobila je agresivnim napadom, a posle greške Kerber bilo je 15:30.

Ubrzo se izborila za dve vezane brejk i set lopte, prvu je propustila, ali je kod druge pogodila fantastičnu bekhend dijagonalu za 7:5.

Obe teniserke su dobro servirale na startu drugog seta, pa su bez problema osvojile prva tri gema (2:1). Nastavljeno je u istom ritmu pa nije viđen brejk u prvih pet gemova (3:2).

Konačno, u sedmom gemu jedna tenisrka je popustila, neočekivano Vilijamsova, dozvolila je Kerberovoj prvu brejk šansu na meču. Međutim, Nemica je ne koristi.

Već u sledećem gemu Amerikanka pravi preokret, koristi nove greške rivalke i stiže do svoje brejk šanse, koju koristi i dolazi do 5:3.

Najbolja teniserka današnjice ne propušta ovaj poklon, opet suvereno servira i bez izgubljenog poena stiže do šestog gema za osmu titulu u Londonu – 7:5, 6:3.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar