Бијелса објаснио ''бежанију из Лација'': Нисте испунили обећања!

"С обзиром на то да припреме почињу за три дана ја не могу да донесем ниједну другу одлуку сем оставке. Као што сам вам рекао за мој стил рада неопходно ми је време са играчима, а ја то нисам добио од вас", казао је Бијелса у писму.

Фудбал 10.07.2016 | 14:00
Бијелса објаснио ''бежанију из Лација'': Нисте испунили обећања!
Сви чекају објашњење, а Марсело Бијелса је предочио своју верзију догађаја.

Римски Лацио је ненадано остао без тренера два дана након што га је званично ангажовао. Контроверзни аргентински стручњак преузео је овај клуб и очекивало се да ће да направи чудо, али само 48 сати касније одлучио је се предомисли.

Шокантно? Да, али у не толико када је он у питању...

Олимпик из Марсеја је напустио после прве утакмице у сезони, јер му Управа није испунила дата обећања, док је Еспањол пре 18 година напустио после мање од три месеца рада, поново из сопственог хира и незадовољства.

Коинциденција или не - баш у време када је он напустио место тренера Лација и његов сународник Тата Мартино је одлучио да напусти клупу Аргентини.

Многи су одмах помислили да је то учинио да поново водио репрезентацију по други пут (1998-2004) био тренер Аргентине), али је он у свом писму то демантовао и навијачима понудио своју верзију.

"Желео бих да вас обавестим да сам одлучио да напустим место тренера вашег тима. Иста одлука важи и за све моје сараднике. Ову одлуку смо донели зато што ни поред четири недеље рада ми нисмо видели да је иједан аспект плана који смо предочили тренеру Клаудију Лотиту испуњен. Узевши у обзир то да ми је до 5. јула обећано да ћу добити четири нова играча која ћу водити на припреме, а ја нисам ниједног - јасна вам је моја одлука", пише Бијелса на почетку свог писма који тврди да је уговор ништаван јер нису испуњена обећања из њега.

"С обзиром на то да припреме почињу за три дана ја не могу да донесем ниједну другу одлуку сем оставке. Као што сам вам рекао за мој стил рада неопходно ми је време са играчима, а ја то нисам добио од вас", казао је он.

У посебном делу писма је демантовао контакте са другим клубовима с обзиром на то да је Лотито најавио тужбу уколико преузме Аргентину одмах по одласку из Лација.

"Важно је да додам да немам ниједну другу понуду за посао. Ускоро ћу послати документацију у којој ћу потврдити да више нисам ваш тренера, а ако буде потребе обратићу се и медијима", написао је Бијелса уместо кога ће клуб водити Симоне Инзаги.

Колико год било сумњиво "темпирање" отказа, истина је да је Бијелса контроверзан менаџер и да воли када власници поштују његове одлуке. Он је нациљао Енера Валенсију, Алешандра Пата и Стива Манданду, али клуб није био близу озваничења сарадње са њима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар