Bijelsa objasnio ''bežaniju iz Lacija'': Niste ispunili obećanja!

"S obzirom na to da pripreme počinju za tri dana ja ne mogu da donesem nijednu drugu odluku sem ostavke. Kao što sam vam rekao za moj stil rada neophodno mi je vreme sa igračima, a ja to nisam dobio od vas", kazao je Bijelsa u pismu.

Fudbal 10.07.2016 | 14:00
Bijelsa objasnio ''bežaniju iz Lacija'': Niste ispunili obećanja!
Svi čekaju objašnjenje, a Marselo Bijelsa je predočio svoju verziju događaja.

Rimski Lacio je nenadano ostao bez trenera dva dana nakon što ga je zvanično angažovao. Kontroverzni argentinski stručnjak preuzeo je ovaj klub i očekivalo se da će da napravi čudo, ali samo 48 sati kasnije odlučio je se predomisli.

Šokantno? Da, ali u ne toliko kada je on u pitanju...

Olimpik iz Marseja je napustio posle prve utakmice u sezoni, jer mu Uprava nije ispunila data obećanja, dok je Espanjol pre 18 godina napustio posle manje od tri meseca rada, ponovo iz sopstvenog hira i nezadovoljstva.

Koincidencija ili ne - baš u vreme kada je on napustio mesto trenera Lacija i njegov sunarodnik Tata Martino je odlučio da napusti klupu Argentini.

Mnogi su odmah pomislili da je to učinio da ponovo vodio reprezentaciju po drugi put (1998-2004) bio trener Argentine), ali je on u svom pismu to demantovao i navijačima ponudio svoju verziju.

"Želeo bih da vas obavestim da sam odlučio da napustim mesto trenera vašeg tima. Ista odluka važi i za sve moje saradnike. Ovu odluku smo doneli zato što ni pored četiri nedelje rada mi nismo videli da je ijedan aspekt plana koji smo predočili treneru Klaudiju Lotitu ispunjen. Uzevši u obzir to da mi je do 5. jula obećano da ću dobiti četiri nova igrača koja ću voditi na pripreme, a ja nisam nijednog - jasna vam je moja odluka", piše Bijelsa na početku svog pisma koji tvrdi da je ugovor ništavan jer nisu ispunjena obećanja iz njega.

"S obzirom na to da pripreme počinju za tri dana ja ne mogu da donesem nijednu drugu odluku sem ostavke. Kao što sam vam rekao za moj stil rada neophodno mi je vreme sa igračima, a ja to nisam dobio od vas", kazao je on.

U posebnom delu pisma je demantovao kontakte sa drugim klubovima s obzirom na to da je Lotito najavio tužbu ukoliko preuzme Argentinu odmah po odlasku iz Lacija.

"Važno je da dodam da nemam nijednu drugu ponudu za posao. Uskoro ću poslati dokumentaciju u kojoj ću potvrditi da više nisam vaš trenera, a ako bude potrebe obratiću se i medijima", napisao je Bijelsa umesto koga će klub voditi Simone Inzagi.

Koliko god bilo sumnjivo "tempiranje" otkaza, istina je da je Bijelsa kontroverzan menadžer i da voli kada vlasnici poštuju njegove odluke. On je naciljao Enera Valensiju, Alešandra Pata i Stiva Mandandu, ali klub nije bio blizu ozvaničenja saradnje sa njima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar