Орлови: Изгараћемо, можемо још боље!

Српски кошаркаши репрезентативци Милош Теодосић, Богдан Богдановић и Никола Јокић изјавили су да ће бити веома мотивисани против Порторика у финалу. Селектор Србије у суботњем финалу против Порторика очекује "најбољу партију на турниру".

Кошарка 09.07.2016 | 16:15
Орлови: Изгараћемо, можемо још боље!
’Орлови’ ће се од 21 сат у ’Комбанк арени’ састати са Порториком у финалу квалификационог турнира, а победник ће обезбедити пласман на Олимпијске игре у Рију.

Србија је у полуфиналу савладала Чешку 96:72 и заказала дуел са Порториком, који је изненадио Летонију.

"Победа коју смо очекивали, а моземо и боље и верујем да ће тако бити у финалу. Битна победа, али мора са се заборави, јер нас очекује финале и улог је много већи. Једна утакмица нас дели од ОИ, биће велики мотив код нас и код њих", рекао је Теодосић новинарима у микс зони.

Његов саограч Богдан Богдановић истиче да неће бити лако савладали други пут Порторико у само неколико дана.

"Одиграли смо добру утакмицу, драго ми је што је дошла публика у оволиком броју. Показали смо жељу за финале, али ништа није готово јер посао није завршен. Тешко је било кога добити два пута. Летонци су очекивали лакши меч са Порториком, на крају су поражени и морамо да учимо од њих и не поновимо грешке".

Тријумфом над Чесима био је задовољан и Никола Јокић.

"Јос један степеник дели од Рија, морамо да се спремимо и обратими пазњу на њихове играче. Изгараћемо, то је сигурно", поручио је Јокић.

Капитен репрезентације Србије задовољан игром "орлова" у полуфиналу, а верује да ће против Порторика бити много теже него у првом колу.

Судећи по игри приказаној у суботу увече, најбољи српски кошаркаши сачували су оно најбоље за финиш квалификационог турнира за Олимпијске игре.

Против Чешке (96:72) су оставили одличан утисак, тиме што су контролисали утакмицу скоро свих 40 минута и играли све боље како је меч одмицао. Нису себи дозволили опуштање као у првом дуелу са Порториком.

"Није било нимало лако. Тек у последњих десетак минута смо 'преломили' и решили меч. Чеси су јако незгодна екипа, али ми смо показали карактер и заслужено победили. Имамо 24 сата да се спремимо и концентришемо за финале", рекао је новинарима Милош Теодосић непосредно по завршетку утакмице.

Порторико је у понедељак савладан резултатом 87:81, али након вођства од 87:67.

"Сигурно ће меч у суботу бити много тежи, јер је и улог много већи - Олимпијске игре. Надам се победи, наравно".

Теодосић истиче да треба бити на додатном опрезу баш због добре игре и убедљиве победе над Чешком.

"Супер би било ако би нас ова утакмица дигла, али да нас не успава. Морамо да будемо исто овако концентрисани и још више мотивисани. Не смемо да се опустимо".

Капитен је похвалио амбијент у Арени, где је било између 13 и 14 хиљада људи, изразивши наду да ће у суботу бити још лепше и посећеније.

Селектор Србије у суботњем финалу против Порторика очекује "најбољу партију на турниру".

Александар Ђорђевић задовољан је наступом репрезентације у победи над Чешком и уверен да је тим "довољно паметан" да пред последњи испит на путу ка Олимпијском турниру у Рио де Жанеиру не промени досадашњи приступ.

"Ушли смо у меч на прави начин, са јасном сликом како треба да играмо против Чешке. Мислим да су играчи били концентрисани од почетка, пре свега у одбрани. После тога су дошле сарадње и дошао је до изражаја наш нападачки таленат. Нисмо тежили неким атракцијама на терену, али су и оне дошле", рекао је селектор новинарима.

Србија је победила Чешку у полуфиналу резултатом 96:72, а финале је на програму у суботу од 21.00.

"Ми заједно играмо кошарку, што показује ових 28 асистенција. Када би постојале асистенције у одбрани, мислим да би их било исто толико. Види се да момци гину једни за друге и да остављају последњи атом на терену".

"Мислим да смо сви довољно паметни да знамо да нема залетања. Понашаћемо се као да нисмо играли прву утакмицу. Суботњи меч против Порторика ће бити потпуно другачији него први. Ово је велика прилика и верујем да ћемо сутра одиграти најбољу партију на турниру", изјавио је Ђорђевић.

Он и играчи више пута су истицали како је свима сан да заиграју на Олимпијским играма.

"Не треба да размишљамо ни о чему другом осим о противнику и о томе како сручити на терен сав квалитет који имамо. Добро смо вечерас расподелили минуте, иако је много енергије потрошено. Знамо све квалитете Порторика, али свесни смо и својих квалитета. Спремићемо се да одиграмо најбоље што можемо, јер је улог велики. Верујем да ће утакмица бити сјајна".

Никола Калинић оценио је да екипа није одиграла савршену утакмицу, али да је испунила циљ.

"До сада смо имали неке празне минуте и периоде лоше игре, што је нормално, јер смо мало тренирали, тако да ништа не може да буде савршено. Али, ту смо где смо желели да будемо. Имамо једну утакмицу до испуњења сна. Познајемо Порторико. Без претеривања и претераног самопоуздања, мислим да смо бољи тим. Ако уђемо како треба у меч и одиграмо како знамо, шансе су на нашој страни", поручио је крилни кошаркаш.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар