Orlovi: Izgaraćemo, možemo još bolje!

Srpski košarkaši reprezentativci Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić izjavili su da će biti veoma motivisani protiv Portorika u finalu. Selektor Srbije u subotnjem finalu protiv Portorika očekuje "najbolju partiju na turniru".

Košarka 09.07.2016 | 16:15
Orlovi: Izgaraćemo, možemo još bolje!
’Orlovi’ će se od 21 sat u ’Kombank areni’ sastati sa Portorikom u finalu kvalifikacionog turnira, a pobednik će obezbediti plasman na Olimpijske igre u Riju.

Srbija je u polufinalu savladala Češku 96:72 i zakazala duel sa Portorikom, koji je iznenadio Letoniju.

"Pobeda koju smo očekivali, a mozemo i bolje i verujem da će tako biti u finalu. Bitna pobeda, ali mora sa se zaboravi, jer nas očekuje finale i ulog je mnogo veći. Jedna utakmica nas deli od OI, biće veliki motiv kod nas i kod njih", rekao je Teodosić novinarima u miks zoni.

Njegov saograč Bogdan Bogdanović ističe da neće biti lako savladali drugi put Portoriko u samo nekoliko dana.

"Odigrali smo dobru utakmicu, drago mi je što je došla publika u ovolikom broju. Pokazali smo želju za finale, ali ništa nije gotovo jer posao nije završen. Teško je bilo koga dobiti dva puta. Letonci su očekivali lakši meč sa Portorikom, na kraju su poraženi i moramo da učimo od njih i ne ponovimo greške".

Trijumfom nad Česima bio je zadovoljan i Nikola Jokić.

"Jos jedan stepenik deli od Rija, moramo da se spremimo i obratimi paznju na njihove igrače. Izgaraćemo, to je sigurno", poručio je Jokić.

Kapiten reprezentacije Srbije zadovoljan igrom "orlova" u polufinalu, a veruje da će protiv Portorika biti mnogo teže nego u prvom kolu.

Sudeći po igri prikazanoj u subotu uveče, najbolji srpski košarkaši sačuvali su ono najbolje za finiš kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Protiv Češke (96:72) su ostavili odličan utisak, time što su kontrolisali utakmicu skoro svih 40 minuta i igrali sve bolje kako je meč odmicao. Nisu sebi dozvolili opuštanje kao u prvom duelu sa Portorikom.

"Nije bilo nimalo lako. Tek u poslednjih desetak minuta smo 'prelomili' i rešili meč. Česi su jako nezgodna ekipa, ali mi smo pokazali karakter i zasluženo pobedili. Imamo 24 sata da se spremimo i koncentrišemo za finale", rekao je novinarima Miloš Teodosić neposredno po završetku utakmice.

Portoriko je u ponedeljak savladan rezultatom 87:81, ali nakon vođstva od 87:67.

"Sigurno će meč u subotu biti mnogo teži, jer je i ulog mnogo veći - Olimpijske igre. Nadam se pobedi, naravno".

Teodosić ističe da treba biti na dodatnom oprezu baš zbog dobre igre i ubedljive pobede nad Češkom.

"Super bi bilo ako bi nas ova utakmica digla, ali da nas ne uspava. Moramo da budemo isto ovako koncentrisani i još više motivisani. Ne smemo da se opustimo".

Kapiten je pohvalio ambijent u Areni, gde je bilo između 13 i 14 hiljada ljudi, izrazivši nadu da će u subotu biti još lepše i posećenije.

Selektor Srbije u subotnjem finalu protiv Portorika očekuje "najbolju partiju na turniru".

Aleksandar Đorđević zadovoljan je nastupom reprezentacije u pobedi nad Češkom i uveren da je tim "dovoljno pametan" da pred poslednji ispit na putu ka Olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru ne promeni dosadašnji pristup.

"Ušli smo u meč na pravi način, sa jasnom slikom kako treba da igramo protiv Češke. Mislim da su igrači bili koncentrisani od početka, pre svega u odbrani. Posle toga su došle saradnje i došao je do izražaja naš napadački talenat. Nismo težili nekim atrakcijama na terenu, ali su i one došle", rekao je selektor novinarima.

Srbija je pobedila Češku u polufinalu rezultatom 96:72, a finale je na programu u subotu od 21.00.

"Mi zajedno igramo košarku, što pokazuje ovih 28 asistencija. Kada bi postojale asistencije u odbrani, mislim da bi ih bilo isto toliko. Vidi se da momci ginu jedni za druge i da ostavljaju poslednji atom na terenu".

"Mislim da smo svi dovoljno pametni da znamo da nema zaletanja. Ponašaćemo se kao da nismo igrali prvu utakmicu. Subotnji meč protiv Portorika će biti potpuno drugačiji nego prvi. Ovo je velika prilika i verujem da ćemo sutra odigrati najbolju partiju na turniru", izjavio je Đorđević.

On i igrači više puta su isticali kako je svima san da zaigraju na Olimpijskim igrama.

"Ne treba da razmišljamo ni o čemu drugom osim o protivniku i o tome kako sručiti na teren sav kvalitet koji imamo. Dobro smo večeras raspodelili minute, iako je mnogo energije potrošeno. Znamo sve kvalitete Portorika, ali svesni smo i svojih kvaliteta. Spremićemo se da odigramo najbolje što možemo, jer je ulog veliki. Verujem da će utakmica biti sjajna".

Nikola Kalinić ocenio je da ekipa nije odigrala savršenu utakmicu, ali da je ispunila cilj.

"Do sada smo imali neke prazne minute i periode loše igre, što je normalno, jer smo malo trenirali, tako da ništa ne može da bude savršeno. Ali, tu smo gde smo želeli da budemo. Imamo jednu utakmicu do ispunjenja sna. Poznajemo Portoriko. Bez preterivanja i preteranog samopouzdanja, mislim da smo bolji tim. Ako uđemo kako treba u meč i odigramo kako znamo, šanse su na našoj strani", poručio je krilni košarkaš.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar