Вимблдон - финале (Ж): Може ли Кербер поново да шокира Серену?!

Пре неколико месеци сви су већ видели Серену Вилијамс како осваја 22. Грен слем титулу из изједначује се са легендарном Штефи Граф.

Тенис 09.07.2016 | 15:15
Вимблдон - финале (Ж): Може ли Кербер поново да шокира Серену?!
Међутим, Анђелика Кербер, коју су сви отписали и пре почетка меча, није тако мислила и одиграла је фантастичан меч.

Добила је први сет, потом је Американка изједначила, али је Немица била боља у одлучујућем и славила са 6:4, 3:6, 6:4, освојивши први пехар на највећим турнирима.

Сада, нешто више од пет месеци касније, поново ће се састати, овога пута у финалу Вимблдона на којем Серена влада већ неко време.

„Направила сам много грешака, а она није. Упркос томе, био је меч у три сета, осетила сам да сам могла да одиграм боље. Она је играла сјајно, ударала је из све снаге, нападала и била спремна да победи. Била је потпуно неустрашива. То је нешто што сам научила, а када будем изашла на терен, морам да будем попут ње. Инспирацију ми пружа то што сам увидела да имам много ствари да поправим“, рекла је Серена која је у полуфиналу прегазила Јелену Веснину за 48 минута – 6:2, 6:0.

С друге стране, Енжи је са два пута по 6:4 избацила Венус Вилијамс и тако спречила сестрински дерби у храму ’белог спорта’.

„Биће добар меч, а било да победим или изгубим, увек подржавам наше шампионе. Од тренутка када се нађем на терену, постајем концентрисана и дајем све што могу. Када се све заврши, покушаћу да будем позитивна колико тренутак дозвољава“, додала је прва тенисерка планете.

Ово ће бити осми дуел две ривалке – девојка из Калифорније води 5-2 у победама, а осим претходног дуела, Кербер је славила у финалу Синсинатија 2012, резултатом 6:4, 6:4.

„Изаћи ћу са много самопуздања, али је то потпуно нови меч. Играмо на трави, она је изгубила финале од мене и знам да ће урадити све да би ме сада победила. Покушаћу да учиним исто што и у Аустралији. Показаћу јој да сам и ја дошла да победим. Знам да морам да играм свој најбољи тенис ако желим овде да је савладам“, истакла је четврта тенисерка на WТА листи.

Већ неко време Серена је „заглављена“ на 21 ГС трофеју и упорно покушава да се изједначи са Штефи, која је пре округло 20 година била најбоља на теренима Ол Ингланд клаба.

„Не знам да ли сам гледала тај меч, али знам да јесам многа њена финала Вимблдона. Знам да је прошло 20 година од последње титуле. Покушаћу да постанем следећа Немица после Штефи која је то урадила“, додала је Кербер која је тада имала само осам година.

Све је спремно за женско финале које почиње отприлике у овим тренуцима, на Централном терену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар