Vimbldon - finale (Ž): Može li Kerber ponovo da šokira Serenu?!

Pre nekoliko meseci svi su već videli Serenu Vilijams kako osvaja 22. Gren slem titulu iz izjednačuje se sa legendarnom Štefi Graf.

Tenis 09.07.2016 | 15:15
Vimbldon - finale (Ž): Može li Kerber ponovo da šokira Serenu?!
Međutim, Anđelika Kerber, koju su svi otpisali i pre početka meča, nije tako mislila i odigrala je fantastičan meč.

Dobila je prvi set, potom je Amerikanka izjednačila, ali je Nemica bila bolja u odlučujućem i slavila sa 6:4, 3:6, 6:4, osvojivši prvi pehar na najvećim turnirima.

Sada, nešto više od pet meseci kasnije, ponovo će se sastati, ovoga puta u finalu Vimbldona na kojem Serena vlada već neko vreme.

„Napravila sam mnogo grešaka, a ona nije. Uprkos tome, bio je meč u tri seta, osetila sam da sam mogla da odigram bolje. Ona je igrala sjajno, udarala je iz sve snage, napadala i bila spremna da pobedi. Bila je potpuno neustrašiva. To je nešto što sam naučila, a kada budem izašla na teren, moram da budem poput nje. Inspiraciju mi pruža to što sam uvidela da imam mnogo stvari da popravim“, rekla je Serena koja je u polufinalu pregazila Jelenu Vesninu za 48 minuta – 6:2, 6:0.

S druge strane, Enži je sa dva puta po 6:4 izbacila Venus Vilijams i tako sprečila sestrinski derbi u hramu ’belog sporta’.

„Biće dobar meč, a bilo da pobedim ili izgubim, uvek podržavam naše šampione. Od trenutka kada se nađem na terenu, postajem koncentrisana i dajem sve što mogu. Kada se sve završi, pokušaću da budem pozitivna koliko trenutak dozvoljava“, dodala je prva teniserka planete.

Ovo će biti osmi duel dve rivalke – devojka iz Kalifornije vodi 5-2 u pobedama, a osim prethodnog duela, Kerber je slavila u finalu Sinsinatija 2012, rezultatom 6:4, 6:4.

„Izaći ću sa mnogo samopuzdanja, ali je to potpuno novi meč. Igramo na travi, ona je izgubila finale od mene i znam da će uraditi sve da bi me sada pobedila. Pokušaću da učinim isto što i u Australiji. Pokazaću joj da sam i ja došla da pobedim. Znam da moram da igram svoj najbolji tenis ako želim ovde da je savladam“, istakla je četvrta teniserka na WTA listi.

Već neko vreme Serena je „zaglavljena“ na 21 GS trofeju i uporno pokušava da se izjednači sa Štefi, koja je pre okruglo 20 godina bila najbolja na terenima Ol Ingland klaba.

„Ne znam da li sam gledala taj meč, ali znam da jesam mnoga njena finala Vimbldona. Znam da je prošlo 20 godina od poslednje titule. Pokušaću da postanem sledeća Nemica posle Štefi koja je to uradila“, dodala je Kerber koja je tada imala samo osam godina.

Sve je spremno za žensko finale koje počinje otprilike u ovim trenucima, na Centralnom terenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar