ЕП: Колашинац једва до финала!

Српски атлетичар Асмир Колашинац пласирао се у финале у дисциплини бацање кугле на Европском првенству у Амстердаму. Представници Босне и Херцеговине Хамза Алић, Кемал Мешић и Месуд Пезер наступили су у суботу у бацању кугле на Европског првенству у Амстердаму и само је најмлађи Пезер успио да избори пласман у финале.

Остали спортови 09.07.2016 | 15:45
ЕП: Колашинац једва до финала!
Колашинац је у финале ушао са осмим резултатом, односно даљином од 20 метара и 14 центиметра. Српски атлетичар је најбољи хитац имао у другој серији. У првој је куглу бацио два центиметра мање, док је у трећој преступио.

Норма за финале је износила 20,30 метара, али су ту границу пребацила само петорица такмичара.

Најбољи у квалификацијама је био немачки бацач кугле Давид Шторл с даљином од 20,84 центиметра.

Представници Босне и Херцеговине Хамза Алић, Кемал Мешић и Месуд Пезер наступили су у суботу у бацању кугле на Европског првенству у Амстердаму и само је најмлађи Пезер успио да избори пласман у финале.

Пезер се домогао финала другим хицем од 19.72, који је био довољан за 12. мјесто. Први пут куглу је бацио 19.15, а из трећег хица је резултат износио 19.67.

Хамза Алић је данас остварио 13. позицију недовољну за пласман у финале (19.61), док је Кемал Мешић без прилике да се бори за медаље остао због преступа у све три серије.

Само пет бацача кугле бацило је куглу преко норме 20.30 метара, а најдуже Давид Строл са резултатом 20.84.

Финале у бацању кугле на програму је у недељу, последњег дана шампионата Европе, од 17.30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар