EP: Kolašinac jedva do finala!

Srpski atletičar Asmir Kolašinac plasirao se u finale u disciplini bacanje kugle na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Predstavnici Bosne i Hercegovine Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer nastupili su u subotu u bacanju kugle na Evropskog prvenstvu u Amsterdamu i samo je najmlađi Pezer uspio da izbori plasman u finale.

Ostali sportovi 09.07.2016 | 15:45
EP: Kolašinac jedva do finala!
Kolašinac je u finale ušao sa osmim rezultatom, odnosno daljinom od 20 metara i 14 centimetra. Srpski atletičar je najbolji hitac imao u drugoj seriji. U prvoj je kuglu bacio dva centimetra manje, dok je u trećoj prestupio.

Norma za finale je iznosila 20,30 metara, ali su tu granicu prebacila samo petorica takmičara.

Najbolji u kvalifikacijama je bio nemački bacač kugle David Štorl s daljinom od 20,84 centimetra.

Predstavnici Bosne i Hercegovine Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer nastupili su u subotu u bacanju kugle na Evropskog prvenstvu u Amsterdamu i samo je najmlađi Pezer uspio da izbori plasman u finale.

Pezer se domogao finala drugim hicem od 19.72, koji je bio dovoljan za 12. mjesto. Prvi put kuglu je bacio 19.15, a iz trećeg hica je rezultat iznosio 19.67.

Hamza Alić je danas ostvario 13. poziciju nedovoljnu za plasman u finale (19.61), dok je Kemal Mešić bez prilike da se bori za medalje ostao zbog prestupa u sve tri serije.

Samo pet bacača kugle bacilo je kuglu preko norme 20.30 metara, a najduže David Strol sa rezultatom 20.84.

Finale u bacanju kugle na programu je u nedelju, poslednjeg dana šampionata Evrope, od 17.30.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar