Иванин фантастичан низ – круна стиже у Рију?!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић још једном је потврдила доминацију на ’Старом континенту’ златом на Европском првенству у Амстердаму.

Остали спортови 10.07.2016 | 10:45
Иванин фантастичан низ – круна стиже у Рију?!
Шпановићева је до злата, пред 20.000 гледалаца на пуним трибинама Олимпијског стадиону у Амстердаму, стигла скоком у другој серији када је остварила резултат од 6.94 метара.

Сребрну медаљу освојила је Британка Џасмин Сојерс која је у трећој серији скочила 6.86 метара, док су на трећем месту исти резултат оствариле су Малаика Мијамбо из Немачке и Ксеника Балта из Естоније остваривши резултатод 6.65 метара.

Ивана је на тај начин наставила фантастичну серију започету на Светском првенству у Москви 2013. године и окитила се седмом узастопном медаљом са великих такмичења.

„Жао ми је што нисам успела да скочим седам метара, али ипак ово је моја седма узастопна медаља са великих такмичења и не могу бити задовољнија“, рекла је Српкиња после победе у Холандији.

Она је у престоници Русије освојила бронзу, да би се само неколико месеци касније истим одличјем окитила на дворанском СП у пољском Сопоту.

Сезону 2014. завршила је сребрном медаљом на Европском шампионату у Цириху, а онда је дошло време и на прво злато. На такмичењу које је одржано од 5. до 8. марта следеће године у Прагу, девојка из Зрењанина одувала је конкуренцију скоком од 6,98 метара и нашла се на највишем степенику подијума.

Пета медаља у низу, поново бронзана, стигла је на СП у Пекингу, али је тај догађај много важнији због чињенице да је пробила границу од 7 метара, скочила је центиметар више. Почетак ове сезоне најавио је фантастичне резултате – на Светском дворанском првенству поставила је лични рекорд од 7 метара и 7 центиметара, што је било довољно да заузме другу позицију, иза Американке Бритни Риз.

„Мало ме је пореметио дан паузе између квалификација и финала, али још једно искуство за мене, које се завршило са освојеном златном медаљом“, додала је 26-годишњакиња која је, не треба заборавити, у међувремену тријумфовала на неколико митинга Дијамантске лиге.

Фантастичан успех у Амстердаму права је увертира за оно што нас очекује следећег месета, а то су Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Ивана је потврдила да јој је ово било последње такмичење пред пут у Бразил, а уколико задржи форму у којој се налази, нема сумње да ћемо се радовати медаљи на највећој смотри спортиста на свету.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар