Ivanin fantastičan niz – kruna stiže u Riju?!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović još jednom je potvrdila dominaciju na ’Starom kontinentu’ zlatom na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ostali sportovi 10.07.2016 | 10:45
Ivanin fantastičan niz – kruna stiže u Riju?!
Španovićeva je do zlata, pred 20.000 gledalaca na punim tribinama Olimpijskog stadionu u Amsterdamu, stigla skokom u drugoj seriji kada je ostvarila rezultat od 6.94 metara.

Srebrnu medalju osvojila je Britanka Džasmin Sojers koja je u trećoj seriji skočila 6.86 metara, dok su na trećem mestu isti rezultat ostvarile su Malaika Mijambo iz Nemačke i Ksenika Balta iz Estonije ostvarivši rezultatod 6.65 metara.

Ivana je na taj način nastavila fantastičnu seriju započetu na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine i okitila se sedmom uzastopnom medaljom sa velikih takmičenja.

„Žao mi je što nisam uspela da skočim sedam metara, ali ipak ovo je moja sedma uzastopna medalja sa velikih takmičenja i ne mogu biti zadovoljnija“, rekla je Srpkinja posle pobede u Holandiji.

Ona je u prestonici Rusije osvojila bronzu, da bi se samo nekoliko meseci kasnije istim odličjem okitila na dvoranskom SP u poljskom Sopotu.

Sezonu 2014. završila je srebrnom medaljom na Evropskom šampionatu u Cirihu, a onda je došlo vreme i na prvo zlato. Na takmičenju koje je održano od 5. do 8. marta sledeće godine u Pragu, devojka iz Zrenjanina oduvala je konkurenciju skokom od 6,98 metara i našla se na najvišem stepeniku podijuma.

Peta medalja u nizu, ponovo bronzana, stigla je na SP u Pekingu, ali je taj događaj mnogo važniji zbog činjenice da je probila granicu od 7 metara, skočila je centimetar više. Početak ove sezone najavio je fantastične rezultate – na Svetskom dvoranskom prvenstvu postavila je lični rekord od 7 metara i 7 centimetara, što je bilo dovoljno da zauzme drugu poziciju, iza Amerikanke Britni Riz.

„Malo me je poremetio dan pauze između kvalifikacija i finala, ali još jedno iskustvo za mene, koje se završilo sa osvojenom zlatnom medaljom“, dodala je 26-godišnjakinja koja je, ne treba zaboraviti, u međuvremenu trijumfovala na nekoliko mitinga Dijamantske lige.

Fantastičan uspeh u Amsterdamu prava je uvertira za ono što nas očekuje sledećeg meseta, a to su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Ivana je potvrdila da joj je ovo bilo poslednje takmičenje pred put u Brazil, a ukoliko zadrži formu u kojoj se nalazi, nema sumnje da ćemo se radovati medalji na najvećoj smotri sportista na svetu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar