Зашто су братуначке мајке мање вриједне од сребреничких?

Министар за борачка и социјална питања у Влади Србије Александар Вулин рекао је данас да су у великим светским државама црне мараме мајки Братунца мање вредне пажње и извињења од белих марама мајки из Сребренице и поручио да Републику Српску могу да унизе и униште само Срби који су је и створили.

Република Српска 09.07.2016 | 21:52
Зашто су братуначке мајке мање вриједне од сребреничких?
Вулин је, након обелезавања Дана страдања Срба у Подрињу, рекао да сваки народ уз химну ставља оно што му је најважније, а да Срби у своју највишу песму моле бога за правду.

"Све је теже веровати у људску правду, када километрима одавде слободно корача крволок и доказани убица Насер Орић. Тешко је веровати у људску правду, када му се руке још нису ослушиле од ископаних очију судије Слободана Илића", рекао је Вулин.

Он је додао да су Срби у Братунцу и ове године сами, иако се сваке године нада да ће бити представника и других народа, да ће доћи да клекну, погну главу и затраже опрост и да ће се у име свог народа извинити.

"Да ће се у своју децу заклети, да више ничије дете неће упознати каму и јаму", рекао је министар и додао да у Братунцу нема ни великих државника света да дођу на српске гробове.

"Нема их, а морам да их питам, зашто су црне мараме мајки Братунца мање вредне извињења од белих марама мајки Сребренице. Морам да питам зашто су црне мараме српских мајки недостојне њиховог саучешћа и саосећања", рекао је Вулин.

Он је додао да је вероватно због тога што српске мајке нису гласне, не баве се политиком и не бране никоме да оду на гробове њихове деце.

Министар је подсетио да су пре годину дана у Сребреници покушали да убију премијера Александра Вучића и желели да уз име наше деце уграде реч геноцид.

"Да српски народ, једини у историји цивилизације, буде означен као геноцидни. Нису опростили Вучићу што је претекао и што пред линчем и руљом није повио главу и што је преживео", рекао је Вулин.

Додао је да српском народу нису опростили ни то што се одбранио пред Саветом безбедности и што се изборио да се уз име Србије не упише придев "геноцид".

Република Српска је, како каже, настала као отпор понављању јасеновачког геноцида, да ниједно дете не упозна "каму и јаму", створена је "борбом српског народа", и као што су је Срби створили, само Срби могу да је умање, униште и избришу са карте света.

Вулин је поручио да ће Србија увек бити уз Републику Српску и у дипломатском, финансијском, политичком смислу.

"Створили су је најбољи, не смете дозволити да будете мањи од њих", закључио је Вулин.

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

пеле

09.07.2016 12:42

Браво Вулине, свака част за сваку изговорену реч. Овако нешто нисмо никад чули од такозваног чувара РС.Лопова који се само бори за своју криминалом стечену имовину.БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

09.07.2016 13:58

СРБе це свијет да постује само онолико колико СРБи сами постују себе и своје Свете Зртве које су они кроз вијекиве приносили на Олтар Отадзбине и Слободе за ослободјење и уједињење свих земаља Светог Саве које се спомињу у Светосавској Химни у једну недељиву и јединствену Светог Саве СРБију!

Name

ре михаило

09.07.2016 22:36

Опет Михаило црни.Тек смо се од тебе одморили,ти нас опет давис глупостима.

Name

ре СРБИН БЕЗ СТИДА

10.07.2016 02:15

Браво Вулине свака ти цаст ово ти писем пијан али када ово процитах отријезних се Бог да те цује и цува изгледа да ми срби правду доцекамо само на оном свијету као и син Бозији Исус Христ али тако нам је судјено и незалим зртву ако је то Бозија воља а изгледа да јесте ВУЛИНЕ У ХРИСТУ СИ И НЕ БРИНИ СЕ

Name

Несо несо

09.07.2016 12:56

Свака цаст Министру. Зелио бих јос да додам да ни један Србин или Српски политицар не би требао отици у Сребреницу на комеморацију док се муслимански и хрватски политицари и народ не извине за покољ над Српским народом јер ипак су они поцинили први злоцин. А сваки Српски политицар који оде тамо у Сребреницу треба сматрати Српским издајником.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клп

09.07.2016 13:11

Ала си ти паметан !!!

Name

СРБин Светосавсц

09.07.2016 20:53

Кратко је памцење сабасњих СРБа који знају веома мало о Вулину, СТРАДАЊУ СРБА и праву истину о СРЕБРЕНИЦИ

Name

Србин

09.07.2016 12:59

Зато сто су српске мајке...убијање Срба, према одлукама Хаског трибунала, који се сматра за мериторан, није злоцин или понекада и јесте али нема доказа да их је ико изврсио, вец ето тако злоцин постоји али се не зна ко их је изврсио...Хаски трибунал је својим дјеловањем дехуманизовао Србе. Зато га Запад толико и подрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

09.07.2016 21:43

А , ста казес?? Изгледа је најтеза ствар на свијету бити србин. Увијек цијели свијет против њих. Како? Засто? Због ради цега?? Мозели одговор?? Онако људски,без увреда

Name

Слободан

10.07.2016 05:02

Може муре одговор. Због вас муслимана који се и данас служите прљавом игром и преко имама ширите мржњу према Србима. Нема никога и ни једног вјерског вође који у Српској Православној Цркви шири мржњу према другима,уосталом у томе се и разликујемо што је Православна вјера домаћинска и мирољубива за разлику од ислама који жели све да потурчи,побије,протјера ,само да уништи Крсташе. Наравно у прилог вама исламистима иду пре свега англо-амерички савезнице који су иначе Хришћански али су поприлично насељени мигрантима исламске вјероисповјести и онда ови за вољу исламских гласова распаљују против Срба и данас.Исто тако наброј једног Српског вођу вјерског или политичког који иде по свјету и прича све најгоре о онима са којима мора да живи у истој држави,забрањује улазак било коме,лаже о жртвама прошлог рата итд.

Name

зитто

10.07.2016 06:40

У праву си ти Муре , " најтежа ствар на свијету је бити Србин " , али зато и најљепша !

Name

Коwалски

10.07.2016 07:47

Муре, без увреде, ужасно си неписмен. Србин се увијек пише великим словом, ма колико они мали за тебе били.

Name

Дон Кихот

09.07.2016 13:05

Ето ти и твој премијер им дајте још 5 милиона ЕУРА па нећемо "бити мањи од њих "....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

09.07.2016 13:12

Вулин је пулен Мире Марковић!!! А највише зла су они учинили српском народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко о чему...

09.07.2016 13:18

Вулин - Милошевићев поданик,Насер Орић -Милошевићев телохранитељ !!!Милошевић је највеће српско зло !

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

09.07.2016 13:28

Колика је плата у ХЕТу?

Name

Муња

09.07.2016 13:49

Јеб. Ме се за РС и ратом и Милошевићем Алијом и тако даље дајте расчистите злочин ко је крив да одговара и направите то правду једном па ће нам доћи мир народ је уморан од ваше будалештине дајте му посао лијечење и храну да имају као остали људи кад се све сагледа најпоштенији смо народ на свијету опет невољачкамо и не убијамо колико се дуго боримо протим неимаштине

ОДГОВОРИТЕ
Name

вида

09.07.2016 23:04

Свака цаст на коментару.

Name

ре гавран

09.07.2016 13:49

Од 1000 до 3500, црни гавране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.07.2016 15:08

Срби брацо битно је да смо ми ту да их ожалимо и да их не заборавимо ,ста це на помену неко ко се радује и ко зали сто их није висе побио. Срби у тисини зале своје мртве хероје а не циркусе као неки други. Слава вам хероји који дадосте своје зивоте да ми неби трпјели зулум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.07.2016 15:31

Зртве су зртве и заслузују мир и постовање. Разлика је само сто су неке настале у добро планираном амбијенту и акцији а друге су настале ратовањем. Неко је осмислијо пројекат убијања муцења транспорта копања масовних гробова итд. А зртва је свака зртва.

Name

за ре

10.07.2016 05:15

Зртве јесу зртве и треба их једнако постовати.Назалост,не постују се ни праве ни измисљене зртве а могуце су и једне и друге.Мозда зато сто не постоји ни истина ни правда. Богољуб

Name

Босанац

09.07.2016 23:58

Ко пушта овог манијака Михајла да коментарише? Од трагедије он направи шпрдњу и циркус са својом болесном језичином!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

10.07.2016 01:15

А КОЈА ЈЕ МАЈКА МАЊЕ ВАЗНА КАД СВАКА МАЈКА КОЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА ДИЈЕТЕ ПАТИ ИЛИ ПАТИ СТО ЈЕ РОДИЛА СИНА КОЈИ СЕ ИГРАО У ДЈЕТИЊСТВУ СА ДРУГОВИМА А ОНДА ОДРАСЛИ У МОМКЕ И ДОЗИВЈЕЛИ БРАТОУБИЛАЦКИ РАТ ПСИХОМАНИЈА ПОЛИТИЦАРА САМО ПАРЕ ПАРЕ ПАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

тактика

10.07.2016 05:12

Када би Срби по свјету причали више о Српским жртвама,спомињали се и обиљежавали страдања Срба било би много боље него да се баве туђим измишљеним жртвама,само треба да говоре Српски политичари погледајте колико је Срба било пре првог свјетског рата па затим пре другог свјетског рата и коначно после овг 90их. Исто тако да покажу колико је Срба живело некада у Босни и херцеговини,Хрватској,Словенији,Македонији,Црној гори,Косову и сви ће да виде ко је чинио геноциде,злочине и разне криминалне глупости. А овако док се Срби умиљавају онима који исте те Србе и уништише нема бољег сутра и за такве ствари нама сада више није крив нико осим самих Срба,погледајте Српске политичаре,једног самог нема који би могао да споји и сложи Србе као некада што су то могли Лазар Хлебановић,Милош Обреновић,Краљеви,Деспоти па и Милошевић 90их. На жалост Милошевић је Србе издао и одвео у пораз,а све је могло бити другачије и онда за оно што су му судили а то је прављење Велике Србије мога је да има и на папиру као живи доказ,сада бојим се да ће стотине година морати проћи да се Срби поправе,извуку и спасу као и у доба иламизације Европе за врјеме турака,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

10.07.2016 05:38

Горе него жалосније јадан смо ми народ треба барем један дан у години да учинимо добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.07.2016 05:51

Све је то иста жалост што је најжалосније ми као народ као да смо сљепи поред својих властити очију ,глухиб глупи , непосмени , несложни и очекујемо да нам се боље нешто у животу деси једина правда на овом свијету је смрт божија правда коју нитко неможе контролисти осим бога а ово остало је богу плакат

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

10.07.2016 06:13

Зато сто оне истински оплакују своје најмилије и нису у слузби политике фабриковане лази гдје Мунира која себе представља заститиним знаком Сребренице ,бави се политиком и присусвује политицким скуповима ради пропаганде ту је разлика исмедју ове две популације.Манипулације бројем зртава и настрадалих правда и истина су спори али су достизни.....сазнаце се све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден 2

10.07.2016 09:13

Пријави се за сведока !!!

Name

Сноуден

10.07.2016 21:08

Ре за сноуден 2 Да је нормслба дрзава и БиХ правосудје БиХ се пријавио а у дрзави каква хе БиХ гдје од сведока праве осумњиценог бозе сацувај....које правосудје ба.

Name

АМБАСАДОРИ

10.07.2016 06:21

КАД СТРАНИ АМБАСАДОРИ У САРАЈЕВУ ДОДЈУ И У БРАТУНАЦ ОНДА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ИМА ШАНСУ. ОВАКО БИЋЕ ТО НА СИЛУ ДРЖАВА, А ОД НАСИЛУ ДРЖАВЕ САМО МУЧЕЊЕ И КОПРЦАЊЕ И НИШТА ДРУГО.САМО ЈЕДНАКЕ ВРИЈЕДНОСТИ ЗА СВИЈУ МОГУ БИТИ ОСНОВА ЗА ДРЖАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

логика

10.07.2016 06:49

Имате слаб маркетинг. Не рекламира се неки производ самом себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Физика метафизика

10.07.2016 09:12

Шта моји Срби на власти знају о маркетингу, стратегији и вишим циљевима? Продали би СВЕ, али баш СВЕ.

Name

Дино Агиц

10.07.2016 07:15

Вулин постави питање "Зашто су братуначке мајке мање вриједне од сребреничких?".Ево г.Вулин ја вама постављам питање: Засто су мајке побијених на Блајбургу мање вриједне од мајки оних побијених у Јасеновцу????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

10.07.2016 08:22

Бол мајки се користи за потврдјивање прања савјести из минулог рата. свако ко је упрљао руке убијањем невиних нека одговара прво на овом свијету и цистимо прво испред свог прага. Савијест је оно сто се не види а убија полагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.07.2016 08:56

Зато што српска власт гледа само интересе умишљене "елите", а за народ их заболе. Све су то марионете у страним рукама, које зарад личне користи продају апсолутно СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

10.07.2016 09:05

За мене су све невине жртве исте без обзира на нацију или вјеру!!!Само јадан народ страда !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мб

10.07.2016 09:34

Од укупног броја погинули Срба у периоду од 01.01. 1991. године до 31.12. 1995. године у БиХ, 21 751 су војници, 4658 цивили, док 305 особа има непознат статус. • Од укупног броја погинулих Срба 81,4% су војници, а 17,4% цивили. • Српски војници су највише гинули 1992. године 9569, потом 1995. године 4743. • Српски цивили су највише гинули 1992. године 2570, потом 1995. године 1090.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.07.2016 11:40

Не знам поријекло ових података, па с тога мислим да би било добро рећи из којих су извора. Инересантан би био и податак, ако постоји, колико је било убистава војника након заробљавања, дакле живих или евентуално рањених. и на крају, пожељно је, ако се већ барата овом врстом статисатике, навести и упоредне показатеље а све војске које су ратовале на овим просторима (ВРС, АРБИХ,ХВО,Армија Фикрета Абдића-тзв. аутономаши, Хрватска регуларна армија, ЈНА у вријеме док је по Уставу СФРЈ била легитимна војна сила). Претпостављам, да је креатор овог коментара, на овај начин покушао приказати како су Срби највише гинули у војсци као легитиман војни циљ, те умањити значај погибије наведеног броја цивила. Можда гријешим.

Name

рере

10.07.2016 14:18

У праву си. Вјероватно би ради истине било добро имати такве податке. Да постоји озбиљна анализа страдања војника 28. дивизије и цивила у Сребреници, не би хашки суд и тужилаштво баратало имагинарним цифрама, од неколико хиљада до више од седам хиљада итд. настрадалих. И што је још значајније, на тако неутврђеним ''чињеницама'' је креирало и одређене пресуде. Манипулација жртвама, по мом мишљењу тешко пада, прво породицама жртава а и другима који се доводе у везу са тим догађајем. Неспорно је да се злочин догодио, али свакако би било потребно, истине ради, дати релевантне податке о броју жртава, старосној структури, начину погибије ( у борбеним дејствима или стрељањем након заробљвања), дали је жртва била војник(легитиман војни циљ) или је била цивил, односно цивил у склопу војне формације, приликом повлачења кроз шуму према Тузли.

Name

Ре.

10.07.2016 18:01

Подрзавам приједлоге! Треба комацно реци колико је цивилних зртава, а колико војних. Колико је људи убијено у логорима. Колико је дјеце убијено...

Name

Блдд

10.07.2016 10:11

Свака част Вулине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прогресивни

10.07.2016 10:27

Очито су вриједне националистима којима су овавке приче лак начин за добијање и одржавање функција... Док год ми Срби будемо гледали у прошлост а истовремено били неспособни да се са сопствениме страшним гријесима суочимо, неће од нас бити ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

10.07.2016 12:51

Слазем се!

Name

мали мрав

10.07.2016 13:18

Слазем се са вама .

Name

клеков

10.07.2016 16:07

миле је зива легенда политицар који је симпатицан,када прица зна рец оно стварно га лијепо слусат.

ОДГОВОРИТЕ