Zašto su bratunačke majke manje vrijedne od srebreničkih?

Ministar za boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da su u velikim svetskim državama crne marame majki Bratunca manje vredne pažnje i izvinjenja od belih marama majki iz Srebrenice i poručio da Republiku Srpsku mogu da unize i unište samo Srbi koji su je i stvorili.

Republika Srpska 09.07.2016 | 21:52
Zašto su bratunačke majke manje vrijedne od srebreničkih?
Vulin je, nakon obelezavanja Dana stradanja Srba u Podrinju, rekao da svaki narod uz himnu stavlja ono što mu je najvažnije, a da Srbi u svoju najvišu pesmu mole boga za pravdu.

"Sve je teže verovati u ljudsku pravdu, kada kilometrima odavde slobodno korača krvolok i dokazani ubica Naser Orić. Teško je verovati u ljudsku pravdu, kada mu se ruke još nisu oslušile od iskopanih očiju sudije Slobodana Ilića", rekao je Vulin.

On je dodao da su Srbi u Bratuncu i ove godine sami, iako se svake godine nada da će biti predstavnika i drugih naroda, da će doći da kleknu, pognu glavu i zatraže oprost i da će se u ime svog naroda izviniti.

"Da će se u svoju decu zakleti, da više ničije dete neće upoznati kamu i jamu", rekao je ministar i dodao da u Bratuncu nema ni velikih državnika sveta da dođu na srpske grobove.

"Nema ih, a moram da ih pitam, zašto su crne marame majki Bratunca manje vredne izvinjenja od belih marama majki Srebrenice. Moram da pitam zašto su crne marame srpskih majki nedostojne njihovog saučešća i saosećanja", rekao je Vulin.

On je dodao da je verovatno zbog toga što srpske majke nisu glasne, ne bave se politikom i ne brane nikome da odu na grobove njihove dece.

Ministar je podsetio da su pre godinu dana u Srebrenici pokušali da ubiju premijera Aleksandra Vučića i želeli da uz ime naše dece ugrade reč genocid.

"Da srpski narod, jedini u istoriji civilizacije, bude označen kao genocidni. Nisu oprostili Vučiću što je pretekao i što pred linčem i ruljom nije povio glavu i što je preživeo", rekao je Vulin.

Dodao je da srpskom narodu nisu oprostili ni to što se odbranio pred Savetom bezbednosti i što se izborio da se uz ime Srbije ne upiše pridev "genocid".

Republika Srpska je, kako kaže, nastala kao otpor ponavljanju jasenovačkog genocida, da nijedno dete ne upozna "kamu i jamu", stvorena je "borbom srpskog naroda", i kao što su je Srbi stvorili, samo Srbi mogu da je umanje, unište i izbrišu sa karte sveta.

Vulin je poručio da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku i u diplomatskom, finansijskom, političkom smislu.

"Stvorili su je najbolji, ne smete dozvoliti da budete manji od njih", zaključio je Vulin.

Komentari / 46

Ostavite komentar
Name

pele

09.07.2016 12:42

Bravo Vuline, svaka čast za svaku izgovorenu reč. Ovako nešto nismo nikad čuli od takozvanog čuvara RS.Lopova koji se samo bori za svoju kriminalom stečenu imovinu.BRAVO.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

09.07.2016 13:58

SRBe ce svijet da postuje samo onoliko koliko SRBi sami postuju sebe i svoje Svete Zrtve koje su oni kroz vijekive prinosili na Oltar Otadzbine i Slobode za oslobodjenje i ujedinjenje svih zemalja Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni u jednu nedeljivu i jedinstvenu Svetog Save SRBiju!

Name

re mihailo

09.07.2016 22:36

Opet Mihailo crni.Tek smo se od tebe odmorili,ti nas opet davis glupostima.

Name

re SRBIN BEZ STIDA

10.07.2016 02:15

Bravo Vuline svaka ti cast ovo ti pisem pijan ali kada ovo procitah otrijeznih se Bog da te cuje i cuva izgleda da mi srbi pravdu docekamo samo na onom svijetu kao i sin Boziji Isus Hrist ali tako nam je sudjeno i nezalim zrtvu ako je to Bozija volja a izgleda da jeste VULINE U HRISTU SI I NE BRINI SE

Name

Neso neso

09.07.2016 12:56

Svaka cast Ministru. Zelio bih jos da dodam da ni jedan Srbin ili Srpski politicar ne bi trebao otici u Srebrenicu na komemoraciju dok se muslimanski i hrvatski politicari i narod ne izvine za pokolj nad Srpskim narodom jer ipak su oni pocinili prvi zlocin. A svaki Srpski politicar koji ode tamo u Srebrenicu treba smatrati Srpskim izdajnikom.

ODGOVORITE
Name

klp

09.07.2016 13:11

Ala si ti pametan !!!

Name

SRBin Svetosavsc

09.07.2016 20:53

Kratko je pamcenje sabasnjih SRBa koji znaju veoma malo o Vulinu, STRADANJU SRBA i pravu istinu o SREBRENICI

Name

Srbin

09.07.2016 12:59

Zato sto su srpske majke...ubijanje Srba, prema odlukama Haskog tribunala, koji se smatra za meritoran, nije zlocin ili ponekada i jeste ali nema dokaza da ih je iko izvrsio, vec eto tako zlocin postoji ali se ne zna ko ih je izvrsio...Haski tribunal je svojim djelovanjem dehumanizovao Srbe. Zato ga Zapad toliko i podrzava.

ODGOVORITE
Name

Mure

09.07.2016 21:43

A , sta kazes?? Izgleda je najteza stvar na svijetu biti srbin. Uvijek cijeli svijet protiv njih. Kako? Zasto? Zbog radi cega?? Mozeli odgovor?? Onako ljudski,bez uvreda

Name

Slobodan

10.07.2016 05:02

Može mure odgovor. Zbog vas muslimana koji se i danas služite prljavom igrom i preko imama širite mržnju prema Srbima. Nema nikoga i ni jednog vjerskog vođe koji u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi širi mržnju prema drugima,uostalom u tome se i razlikujemo što je Pravoslavna vjera domaćinska i miroljubiva za razliku od islama koji želi sve da poturči,pobije,protjera ,samo da uništi Krstaše. Naravno u prilog vama islamistima idu pre svega anglo-američki saveznice koji su inače Hrišćanski ali su poprilično naseljeni migrantima islamske vjeroispovjesti i onda ovi za volju islamskih glasova raspaljuju protiv Srba i danas.Isto tako nabroj jednog Srpskog vođu vjerskog ili političkog koji ide po svjetu i priča sve najgore o onima sa kojima mora da živi u istoj državi,zabranjuje ulazak bilo kome,laže o žrtvama prošlog rata itd.

Name

zitto

10.07.2016 06:40

U pravu si ti Mure , " najteža stvar na svijetu je biti Srbin " , ali zato i najljepša !

Name

Kowalski

10.07.2016 07:47

Муре, без увреде, ужасно си неписмен. Србин се увијек пише великим словом, ма колико они мали за тебе били.

Name

Don Kihot

09.07.2016 13:05

Eto ti i tvoj premijer im dajte još 5 miliona EURA pa nećemo "biti manji od njih "....

ODGOVORITE
Name

Dragutin

09.07.2016 13:12

Vulin je pulen Mire Marković!!! A najviše zla su oni učinili srpskom narodu.

ODGOVORITE
Name

Ko o čemu...

09.07.2016 13:18

Vulin - Miloševićev podanik,Naser Orić -Miloševićev telohranitelj !!!Milošević je najveće srpsko zlo !

ODGOVORITE
Name

gavran

09.07.2016 13:28

Kolika je plata u HETu?

Name

Munja

09.07.2016 13:49

Jeb. Me se za RS i ratom i Miloševićem Alijom i tako dalje dajte rasčistite zločin ko je kriv da odgovara i napravite to pravdu jednom pa će nam doći mir narod je umoran od vaše budaleštine dajte mu posao liječenje i hranu da imaju kao ostali ljudi kad se sve sagleda najpošteniji smo narod na svijetu opet nevoljačkamo i ne ubijamo koliko se dugo borimo protim neimaštine

ODGOVORITE
Name

vida

09.07.2016 23:04

Svaka cast na komentaru.

Name

re gavran

09.07.2016 13:49

Od 1000 do 3500, crni gavrane.

ODGOVORITE
Name

Zoran

09.07.2016 15:08

Srbi braco bitno je da smo mi tu da ih ožalimo i da ih ne zaboravimo ,sta ce na pomenu neko ko se raduje i ko zali sto ih nije vise pobio. Srbi u tisini zale svoje mrtve heroje a ne cirkuse kao neki drugi. Slava vam heroji koji dadoste svoje zivote da mi nebi trpjeli zulum.

ODGOVORITE
Name

Re

09.07.2016 15:31

Zrtve su zrtve i zasluzuju mir i postovanje. Razlika je samo sto su neke nastale u dobro planiranom ambijentu i akciji a druge su nastale ratovanjem. Neko je osmislijo projekat ubijanja mucenja transporta kopanja masovnih grobova itd. A zrtva je svaka zrtva.

Name

za re

10.07.2016 05:15

Zrtve jesu zrtve i treba ih jednako postovati.Nazalost,ne postuju se ni prave ni izmisljene zrtve a moguce su i jedne i druge.Mozda zato sto ne postoji ni istina ni pravda. Bogoljub

Name

Bosanac

09.07.2016 23:58

Ko pušta ovog manijaka Mihajla da komentariše? Od tragedije on napravi šprdnju i cirkus sa svojom bolesnom jezičinom!

ODGOVORITE
Name

yugosloven

10.07.2016 01:15

A KOJA JE MAJKA MANJE VAZNA KAD SVAKA MAJKA KOJA JE IZGUBILA DIJETE PATI ILI PATI STO JE RODILA SINA KOJI SE IGRAO U DJETINJSTVU SA DRUGOVIMA A ONDA ODRASLI U MOMKE I DOZIVJELI BRATOUBILACKI RAT PSIHOMANIJA POLITICARA SAMO PARE PARE PARE

ODGOVORITE
Name

taktika

10.07.2016 05:12

Kada bi Srbi po svjetu pričali više o Srpskim žrtvama,spominjali se i obilježavali stradanja Srba bilo bi mnogo bolje nego da se bave tuđim izmišljenim žrtvama,samo treba da govore Srpski političari pogledajte koliko je Srba bilo pre prvog svjetskog rata pa zatim pre drugog svjetskog rata i konačno posle ovg 90ih. Isto tako da pokažu koliko je Srba živelo nekada u Bosni i hercegovini,Hrvatskoj,Sloveniji,Makedoniji,Crnoj gori,Kosovu i svi će da vide ko je činio genocide,zločine i razne kriminalne gluposti. A ovako dok se Srbi umiljavaju onima koji iste te Srbe i uništiše nema boljeg sutra i za takve stvari nama sada više nije kriv niko osim samih Srba,pogledajte Srpske političare,jednog samog nema koji bi mogao da spoji i složi Srbe kao nekada što su to mogli Lazar Hlebanović,Miloš Obrenović,Kraljevi,Despoti pa i Milošević 90ih. Na žalost Milošević je Srbe izdao i odveo u poraz,a sve je moglo biti drugačije i onda za ono što su mu sudili a to je pravljenje Velike Srbije moga je da ima i na papiru kao živi dokaz,sada bojim se da će stotine godina morati proći da se Srbi poprave,izvuku i spasu kao i u doba ilamizacije Evrope za vrjeme turaka,

ODGOVORITE
Name

Munja

10.07.2016 05:38

Gore nego žalosnije jadan smo mi narod treba barem jedan dan u godini da učinimo dobro

ODGOVORITE
Name

Crni

10.07.2016 05:51

Sve je to ista žalost što je najžalosnije mi kao narod kao da smo sljepi pored svojih vlastiti očiju ,gluhib glupi , neposmeni , nesložni i očekujemo da nam se bolje nešto u životu desi jedina pravda na ovom svijetu je smrt božija pravda koju nitko nemože kontrolisti osim boga a ovo ostalo je bogu plakat

ODGOVORITE
Name

snouden

10.07.2016 06:13

Zato sto one istinski oplakuju svoje najmilije i nisu u sluzbi politike fabrikovane lazi gdje Munira koja sebe predstavlja zastitinim znakom Srebrenice ,bavi se politikom i prisusvuje politickim skupovima radi propagande tu je razlika ismedju ove dve populacije.Manipulacije brojem zrtava i nastradalih pravda i istina su spori ali su dostizni.....saznace se sve.

ODGOVORITE
Name

snouden 2

10.07.2016 09:13

Prijavi se za svedoka !!!

Name

Snouden

10.07.2016 21:08

Re za snouden 2 Da je normslba drzava i BiH pravosudje BiH se prijavio a u drzavi kakva he BiH gdje od svedoka prave osumnjicenog boze sacuvaj....koje pravosudje ba.

Name

AMBASADORI

10.07.2016 06:21

KAD STRANI AMBASADORI U SARAJEVU DODJU I U BRATUNAC ONDA BOSNA I HERCEGOVINA IMA ŠANSU. OVAKO BIĆE TO NA SILU DRŽAVA, A OD NASILU DRŽAVE SAMO MUČENJE I KOPRCANJE I NIŠTA DRUGO.SAMO JEDNAKE VRIJEDNOSTI ZA SVIJU MOGU BITI OSNOVA ZA DRŽAVU.

ODGOVORITE
Name

logika

10.07.2016 06:49

Imate slab marketing. Ne reklamira se neki proizvod samom sebi.

ODGOVORITE
Name

Fizika metafizika

10.07.2016 09:12

Šta moji Srbi na vlasti znaju o marketingu, strategiji i višim ciljevima? Prodali bi SVE, ali baš SVE.

Name

Dino Agic

10.07.2016 07:15

Vulin postavi pitanje "Zašto su bratunačke majke manje vrijedne od srebreničkih?".Evo g.Vulin ja vama postavljam pitanje: Zasto su majke pobijenih na Blajburgu manje vrijedne od majki onih pobijenih u Jasenovcu????

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

10.07.2016 08:22

Bol majki se koristi za potvrdjivanje pranja savjesti iz minulog rata. svako ko je uprljao ruke ubijanjem nevinih neka odgovara prvo na ovom svijetu i cistimo prvo ispred svog praga. Savijest je ono sto se ne vidi a ubija polagano.

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.07.2016 08:56

Zato što srpska vlast gleda samo interese umišljene "elite", a za narod ih zabole. Sve su to marionete u stranim rukama, koje zarad lične koristi prodaju apsolutno SVE.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

10.07.2016 09:05

Za mene su sve nevine žrtve iste bez obzira na naciju ili vjeru!!!Samo jadan narod strada !

ODGOVORITE
Name

Mb

10.07.2016 09:34

Od ukupnog broja poginuli Srba u periodu od 01.01. 1991. godine do 31.12. 1995. godine u BiH, 21 751 su vojnici, 4658 civili, dok 305 osoba ima nepoznat status. • Od ukupnog broja poginulih Srba 81,4% su vojnici, a 17,4% civili. • Srpski vojnici su najviše ginuli 1992. godine 9569, potom 1995. godine 4743. • Srpski civili su najviše ginuli 1992. godine 2570, potom 1995. godine 1090.

ODGOVORITE
Name

re

10.07.2016 11:40

Ne znam porijeklo ovih podataka, pa s toga mislim da bi bilo dobro reći iz kojih su izvora. Ineresantan bi bio i podatak, ako postoji, koliko je bilo ubistava vojnika nakon zarobljavanja, dakle živih ili eventualno ranjenih. i na kraju, poželjno je, ako se već barata ovom vrstom statisatike, navesti i uporedne pokazatelje a sve vojske koje su ratovale na ovim prostorima (VRS, ARBIH,HVO,Armija Fikreta Abdića-tzv. autonomaši, Hrvatska regularna armija, JNA u vrijeme dok je po Ustavu SFRJ bila legitimna vojna sila). Pretpostavljam, da je kreator ovog komentara, na ovaj način pokušao prikazati kako su Srbi najviše ginuli u vojsci kao legitiman vojni cilj, te umanjiti značaj pogibije navedenog broja civila. Možda griješim.

Name

rere

10.07.2016 14:18

U pravu si. Vjerovatno bi radi istine bilo dobro imati takve podatke. Da postoji ozbiljna analiza stradanja vojnika 28. divizije i civila u Srebrenici, ne bi haški sud i tužilaštvo baratalo imaginarnim ciframa, od nekoliko hiljada do više od sedam hiljada itd. nastradalih. I što je još značajnije, na tako neutvrđenim ''činjenicama'' je kreiralo i određene presude. Manipulacija žrtvama, po mom mišljenju teško pada, prvo porodicama žrtava a i drugima koji se dovode u vezu sa tim događajem. Nesporno je da se zločin dogodio, ali svakako bi bilo potrebno, istine radi, dati relevantne podatke o broju žrtava, starosnoj strukturi, načinu pogibije ( u borbenim dejstvima ili streljanjem nakon zarobljvanja), dali je žrtva bila vojnik(legitiman vojni cilj) ili je bila civil, odnosno civil u sklopu vojne formacije, prilikom povlačenja kroz šumu prema Tuzli.

Name

Re.

10.07.2016 18:01

Podrzavam prijedloge! Treba komacno reci koliko je civilnih zrtava, a koliko vojnih. Koliko je ljudi ubijeno u logorima. Koliko je djece ubijeno...

Name

Bldd

10.07.2016 10:11

Svaka čast Vuline!

ODGOVORITE
Name

progresivni

10.07.2016 10:27

Očito su vrijedne nacionalistima kojima su ovavke priče lak način za dobijanje i održavanje funkcija... Dok god mi Srbi budemo gledali u prošlost a istovremeno bili nesposobni da se sa sopstvenime strašnim grijesima suočimo, neće od nas biti ništa.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

10.07.2016 12:51

Slazem se!

Name

mali mrav

10.07.2016 13:18

Slazem se sa vama .

Name

klekov

10.07.2016 16:07

mile je ziva legenda politicar koji je simpatican,kada prica zna rec ono stvarno ga lijepo slusat.

ODGOVORITE