Без Гаге и Манде крај серије "СЕЛО ГОРИ"

Свима недостају Милашин и Велибор, али серија треба весело да се заврши, кажу глумци и не дају да их обузме туга. Зато је у дворишту одзвањао смех.

Србија 09.07.2016 | 07:40
Без Гаге и Манде крај серије "СЕЛО ГОРИ"
Сви који воле серију „Село гори а баба се чешља“ питају се шта ће се десити Милашину и Велибору, које су играли недавно преминули Милорад Мандић Манда и Драган Николић.
 
Редитељ, сценариста и главни глумац ове омиљене српске серије Радош Бајић каже да гледаоци не би требало да брину.

"Покојни Драган је дуго боловао, али је његов одлазак био неминован због тешке болести. Трагична смрти Манде нам делује као погибија, одзвања као атентат. У последњих десет година више времена сам провео са Мандом него са супругом. У серији судија Велибор напушта Смиљану и одлази код своје ћерке. Што се тиче Манде, најкруцијалније сцене са њим су снимљене. Остало је нешто мало што нисмо снимили, па сам то морао драматуршки да решим, али гледаоци то неће осетити. Мандин и Драганов одлазак је велики губитак за све нас, али кроз причу и сећање они настављају да живе", рекао је Радош.



Љиљана Стјепановић, која у серији тумачи лик Радојке, каже да јој је јако жао што се после 10 година серија завршава.

"И ово смо ми измолили Радоша да настави. Били смо пресрећни када смо чули да је дописао 12 епизода. Много деце је рођено за ово време, али је и много глумаца отишло. Даље би било бесмислено наставити. Атмосфера на снимању је, упркос свему, добра. Лепо је што се серија оптимистично завршава, како и треба. Радојкина и Радашинова породица се враћа кући, има наде упркос свему. Младима треба оставити наду", каже Љиљана.

Овај циклус од 12 епизода почели смо да снимамо октобра прошле године јер покрива различите временске периоде. Са 89 до сада снимљених епизода и са 12 нових епизода, наша серија ће завредети епитет најдуже ТВ серије у Србији са 101 епизодом - каже за „Блиц“ редитељ и глумац Радош Бајић док седимо у дворишту домаћина Раке Ђурђевића, где се снима завршна сцена.



Последњи циклус има 70 снимајућих дана на различитим локацијама - на обронцима Космаја, у околини Београда, Војводини и, наравно, у Куљину, односно Петловцу.

"Задња клапа серије пашће 23. јула у Београду, а ми данас снимамо завршну сцену серије, односно последње што ће гледаоци видети. Овај циклус отвара велике друштвене теме. Као што живот чини лепо и ружно, топло и хладно, тако је и у серији. Логично је да се „Село гори...“ заврши тамо где је почело, где се зец окотио, у долини Западне Мораве - каже сценариста, редитељ и носилац главне улоге у популарној серији.



У последњих 12 епизода, поред Радоша Бајића, окосницу глумачке екипе и даље ће чинити Ненад Окановић, Љиљана Стјепановић, Олга Одановић, Марија Петронијевић. У последњој сцени појавиће се и глумац Мирко Бабић.

У завршној сцени серијала Радашинови и Радојкини ћерка и зет се враћају из Русије. Зета Раденка тумачи Фуад Табучић. Нове ликове тумачиће Јелена Гавриловић, Милена Предић, Драган Вујић Вујке, Бранко Поповић.

Играју и Снежана Савић и Франо Ласић, који тумачи самог себе.



Колико је серија "Село гори, а баба се чешља" ушла у душу народа, говори и то што је у Кукљин стигла трочлана породица Бојиновић из Теслића.

"Кренули смо у четири сата ујутро и за осам сати стигли. Велики смо љубитељи серије. Гледали смо је небројено пута. Већ пар година смо планирали да дођемо на снимање и било нам је јако жао када је прекинуто", казали су нам Бојиновићи.

Извор: Блиц

Фото: РАС Србија

Коментари / 0

Оставите коментар