Bez Gage i Mande kraj serije "SELO GORI"

Svima nedostaju Milašin i Velibor, ali serija treba veselo da se završi, kažu glumci i ne daju da ih obuzme tuga. Zato je u dvorištu odzvanjao smeh.

Srbija 09.07.2016 | 07:40
Bez Gage i Mande kraj serije "SELO GORI"
Svi koji vole seriju „Selo gori a baba se češlja“ pitaju se šta će se desiti Milašinu i Veliboru, koje su igrali nedavno preminuli Milorad Mandić Manda i Dragan Nikolić.
 
Reditelj, scenarista i glavni glumac ove omiljene srpske serije Radoš Bajić kaže da gledaoci ne bi trebalo da brinu.

"Pokojni Dragan je dugo bolovao, ali je njegov odlazak bio neminovan zbog teške bolesti. Tragična smrti Mande nam deluje kao pogibija, odzvanja kao atentat. U poslednjih deset godina više vremena sam proveo sa Mandom nego sa suprugom. U seriji sudija Velibor napušta Smiljanu i odlazi kod svoje ćerke. Što se tiče Mande, najkrucijalnije scene sa njim su snimljene. Ostalo je nešto malo što nismo snimili, pa sam to morao dramaturški da rešim, ali gledaoci to neće osetiti. Mandin i Draganov odlazak je veliki gubitak za sve nas, ali kroz priču i sećanje oni nastavljaju da žive", rekao je Radoš.



Ljiljana Stjepanović, koja u seriji tumači lik Radojke, kaže da joj je jako žao što se posle 10 godina serija završava.

"I ovo smo mi izmolili Radoša da nastavi. Bili smo presrećni kada smo čuli da je dopisao 12 epizoda. Mnogo dece je rođeno za ovo vreme, ali je i mnogo glumaca otišlo. Dalje bi bilo besmisleno nastaviti. Atmosfera na snimanju je, uprkos svemu, dobra. Lepo je što se serija optimistično završava, kako i treba. Radojkina i Radašinova porodica se vraća kući, ima nade uprkos svemu. Mladima treba ostaviti nadu", kaže Ljiljana.

Ovaj ciklus od 12 epizoda počeli smo da snimamo oktobra prošle godine jer pokriva različite vremenske periode. Sa 89 do sada snimljenih epizoda i sa 12 novih epizoda, naša serija će zavredeti epitet najduže TV serije u Srbiji sa 101 epizodom - kaže za „Blic“ reditelj i glumac Radoš Bajić dok sedimo u dvorištu domaćina Rake Đurđevića, gde se snima završna scena.



Poslednji ciklus ima 70 snimajućih dana na različitim lokacijama - na obroncima Kosmaja, u okolini Beograda, Vojvodini i, naravno, u Kuljinu, odnosno Petlovcu.

"Zadnja klapa serije pašće 23. jula u Beogradu, a mi danas snimamo završnu scenu serije, odnosno poslednje što će gledaoci videti. Ovaj ciklus otvara velike društvene teme. Kao što život čini lepo i ružno, toplo i hladno, tako je i u seriji. Logično je da se „Selo gori...“ završi tamo gde je počelo, gde se zec okotio, u dolini Zapadne Morave - kaže scenarista, reditelj i nosilac glavne uloge u popularnoj seriji.



U poslednjih 12 epizoda, pored Radoša Bajića, okosnicu glumačke ekipe i dalje će činiti Nenad Okanović, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Marija Petronijević. U poslednjoj sceni pojaviće se i glumac Mirko Babić.

U završnoj sceni serijala Radašinovi i Radojkini ćerka i zet se vraćaju iz Rusije. Zeta Radenka tumači Fuad Tabučić. Nove likove tumačiće Jelena Gavrilović, Milena Predić, Dragan Vujić Vujke, Branko Popović.

Igraju i Snežana Savić i Frano Lasić, koji tumači samog sebe.



Koliko je serija "Selo gori, a baba se češlja" ušla u dušu naroda, govori i to što je u Kukljin stigla tročlana porodica Bojinović iz Teslića.

"Krenuli smo u četiri sata ujutro i za osam sati stigli. Veliki smo ljubitelji serije. Gledali smo je nebrojeno puta. Već par godina smo planirali da dođemo na snimanje i bilo nam je jako žao kada je prekinuto", kazali su nam Bojinovići.

Izvor: Blic

Foto: RAS Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar