Златна Ивана: Жељела сам преко седам метара!

Ивана Шпановић после победе у финалу Европског првенства у скоку у даљу изјавила да је желела скок преко седам метара.

Остали спортови 09.07.2016 | 11:45
Златна Ивана: Жељела сам преко седам метара!
Србија има европску шампионку!

Ивана Шпановић освојила је европско злато на првенству у Амстердаму, али је такмичење у Холандији само корак ка главном циљу у сезони - Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Ивана је постала тек трећа у историји српске атлетике која је освојила најсјајније одличје на шампионатима Европе. Вера Николић побеђивала је у финалима трка на 800 метара у Будимпешти 1966. и Хелсинкију 1971, док је Снежана Пајкић била најбржа на 1.500 метара у Сплиту пре 26 година.

Шпановић није била еуфорична после победе.

"Наравно да ми је драго да сам освојила златну медаљу, седму узастопну. Планирала сам да остварим скок преко седам метара, али време ми није ишло на руку. Драго ми је, да кажем, што сам рутински освојила злато и са оваквом серијом скокова и да се изборим са девојкама које су ми биле конкуренција. То је нешто што ме је гурало напред", рекла је Ивана Шпановић за "Спортски журанал".

Она открива и разлог због којег није летела преко седам метара.

"Платила сам цех томе што су квалификације биле два дана пре финала. Први пут сам била у тој ситуацији и нисам могла да реализујем седам метара ка чему сам жудела. Једно ново искуство", подвукла је.

Ивана је на последњем шампионату Европе у Цириху 2015. освојила сребро.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мали мрав

09.07.2016 20:32

Браво Ивана Спановиц

ОДГОВОРИТЕ