Zlatna Ivana: Željela sam preko sedam metara!

Ivana Španović posle pobede u finalu Evropskog prvenstva u skoku u dalju izjavila da je želela skok preko sedam metara.

Ostali sportovi 09.07.2016 | 11:45
Zlatna Ivana: Željela sam preko sedam metara!
Srbija ima evropsku šampionku!

Ivana Španović osvojila je evropsko zlato na prvenstvu u Amsterdamu, ali je takmičenje u Holandiji samo korak ka glavnom cilju u sezoni - Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Ivana je postala tek treća u istoriji srpske atletike koja je osvojila najsjajnije odličje na šampionatima Evrope. Vera Nikolić pobeđivala je u finalima trka na 800 metara u Budimpešti 1966. i Helsinkiju 1971, dok je Snežana Pajkić bila najbrža na 1.500 metara u Splitu pre 26 godina.

Španović nije bila euforična posle pobede.

"Naravno da mi je drago da sam osvojila zlatnu medalju, sedmu uzastopnu. Planirala sam da ostvarim skok preko sedam metara, ali vreme mi nije išlo na ruku. Drago mi je, da kažem, što sam rutinski osvojila zlato i sa ovakvom serijom skokova i da se izborim sa devojkama koje su mi bile konkurencija. To je nešto što me je guralo napred", rekla je Ivana Španović za "Sportski žuranal".

Ona otkriva i razlog zbog kojeg nije letela preko sedam metara.

"Platila sam ceh tome što su kvalifikacije bile dva dana pre finala. Prvi put sam bila u toj situaciji i nisam mogla da realizujem sedam metara ka čemu sam žudela. Jedno novo iskustvo", podvukla je.

Ivana je na poslednjem šampionatu Evrope u Cirihu 2015. osvojila srebro.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mali mrav

09.07.2016 20:32

Bravo Ivana Spanovic

ODGOVORITE