Анализа: Манчестерска лавина, Јувентус има 210.000.000 евра на столу!

За Хамшика, Каванија, Матића, Кантеа, Бенатију... Шампион Италије је тренутно најважнији клуб на фудбалској пијаци!

Фудбал 10.07.2016 | 11:30
Анализа: Манчестерска лавина, Јувентус има 210.000.000 евра на столу!
Време великих одлука у Јувентусу. Ово су дани када се ломи. Јувентус је већ једном оборио светски рекорд у висини трансфера када је 2001. године продао Зинедина Зидана у Реал Мадрид, а сада опет има шансу да помери границе на фудбалској пијаци.

Италијански шампион је у овом тренутку вероватно најзапосленији клуб у прелазном року. Само за тројицу фудбалера, Јуве има понуде у висини од 210.000.000 евра! Манчестер Јунајтед нуди за Погбу 120.000.000 евра, преговори су интензвирани у претходних 48 часова. Јувентус још није пристао, али како време одмиче, све је извесније да ће Стара дама капитулирати. Једноставно, таква понуда се не одбија... Погба је своје услове већ договорио са енглеским клубом.

И док црвени део Манчестер чека Погбу, онај плави се устремио на Леа Бонућија. ПепГвардиола никада није крио да му је штопер Јувентуса миљеник и често је сипао јавне похвале на његов рачун. С обзиром да је Лапорт продужио уговор са Билбаом, да ће преговори око Џона Стонса бити врло напорни, Пеп је све карте бацио на Бонућија.

Прва понуда од 45.000.000 евра је глатко одбијена, Сити је сада дигао на 60.000.000 евра.  Бонућијев менаџер Алесандро Лући је у Манчестеру где преговара са Грађанима. Јуве би се пре одрекао Погбе него Бонућија, али и ово је понуда која спада у домен научно-фантастичних. Ниједан дефанзивац у историји фудбала није плаћен толико. Италијанима ће бити јако тешко да се изборе са притиском из Манчестера... Не треба отписати ни Челси чији тренер Антонио Конте такође жели Леа.

Ако Јуве пристане на два мегатрансфера, зарадиће 180.000.000 евра. Уз 30.000.000 евра које имају на столу од Волфзбурга за Симонеа Зазу и које ће највероватније прихватити. То је монструозна сума са којом могу да реновирају комплетан тим. Али то значи и корак уназад у нападу на Лигу шампиона што је главни циљ клуба из Пијемонта последњих година.

Шта може Јувентус са толиким новцем? Адресе на које ће закуцати су већ познате. Са 200.000.000 евра, Јувентус може шта хоће, ногом ће отварати врата и отимати играче које жели. Проценили су да Андре Гомеш не вреди 65.000.000 евра колико тражи Валенсија, али то не значи да ће жалити новац, већ само да Португалац није достојан тих пара.

Пјанић и Дани Алвес су већ стигли, а преостале бомбе до краја прелазног рока би требало да буду Марек Хамшик, Немања Матић и Единсон Кавани.

Са Каванијевим оцем и менаџерима је Јуве одавно у контакту, а Уругвајац не крије жељу да напусти ПСЖ. Већ две године се надвија дим над том причом и овог лета је најбоља шанса да заварничи и да Јуве доведе Матадора као замену за Морату. Хамшикасу покушали да доведу у последњим сатим прелазног рока прошлог лета, сада могу да га плате колико Де Лаурентис тражи. С обзиром да играч има још две године уговора, ни патрон Наполитанаца не сме превише да затеже жицу.

Ако продају Погбу Јунајтеду, Мурињо ће морати да им се склони са пута за довођењеНемање Матића. Србин је велика жеља директорског тандема Марота - Паратићи, Челсију би могло да припадне максимално 25.000.000 евра, а Србину уговор вредан 5.000.000 европских новчаница по сезони, што је повишица у односу на оно што зарађује у Челсију. Ово не би био једини посао на релацији Челси - Јувентус, јер два клуба преговарају и око откупа уговора Хуана Квадрада. Јуве нуди 22.000.000 евра, Челси тражи осам више. За неких 45.000.000 Матић и Квадрадо би постали Бјанконери у пакету. Долазак Матића не би искључио довођење још једног задњег везног. Нголо Канте је и даље врло вероватна опција, а и за њега би било довољно 25.000.000 евра.

Одлазак Бонућија би оставио рупу у одрбани, али за то место се одавно спрема младиДанијеле Ругани и сада је коначно куцнуо час да покаже да ли је достајан наследникБарзаљија, Кјелинија и Бонућија. Такође, на прагу трансфера је и Меди Бенатија из Бајерна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар