Analiza: Mančesterska lavina, Juventus ima 210.000.000 evra na stolu!

Za Hamšika, Kavanija, Matića, Kantea, Benatiju... Šampion Italije je trenutno najvažniji klub na fudbalskoj pijaci!

Fudbal 10.07.2016 | 11:30
Analiza: Mančesterska lavina, Juventus ima 210.000.000 evra na stolu!
Vreme velikih odluka u Juventusu. Ovo su dani kada se lomi. Juventus je već jednom oborio svetski rekord u visini transfera kada je 2001. godine prodao Zinedina Zidana u Real Madrid, a sada opet ima šansu da pomeri granice na fudbalskoj pijaci.

Italijanski šampion je u ovom trenutku verovatno najzaposleniji klub u prelaznom roku. Samo za trojicu fudbalera, Juve ima ponude u visini od 210.000.000 evra! Mančester Junajted nudi za Pogbu 120.000.000 evra, pregovori su intenzvirani u prethodnih 48 časova. Juventus još nije pristao, ali kako vreme odmiče, sve je izvesnije da će Stara dama kapitulirati. Jednostavno, takva ponuda se ne odbija... Pogba je svoje uslove već dogovorio sa engleskim klubom.

I dok crveni deo Mančester čeka Pogbu, onaj plavi se ustremio na Lea Bonućija. PepGvardiola nikada nije krio da mu je štoper Juventusa miljenik i često je sipao javne pohvale na njegov račun. S obzirom da je Laport produžio ugovor sa Bilbaom, da će pregovori oko Džona Stonsa biti vrlo naporni, Pep je sve karte bacio na Bonućija.

Prva ponuda od 45.000.000 evra je glatko odbijena, Siti je sada digao na 60.000.000 evra.  Bonućijev menadžer Alesandro Lući je u Mančesteru gde pregovara sa Građanima. Juve bi se pre odrekao Pogbe nego Bonućija, ali i ovo je ponuda koja spada u domen naučno-fantastičnih. Nijedan defanzivac u istoriji fudbala nije plaćen toliko. Italijanima će biti jako teško da se izbore sa pritiskom iz Mančestera... Ne treba otpisati ni Čelsi čiji trener Antonio Konte takođe želi Lea.

Ako Juve pristane na dva megatransfera, zaradiće 180.000.000 evra. Uz 30.000.000 evra koje imaju na stolu od Volfzburga za Simonea Zazu i koje će najverovatnije prihvatiti. To je monstruozna suma sa kojom mogu da renoviraju kompletan tim. Ali to znači i korak unazad u napadu na Ligu šampiona što je glavni cilj kluba iz Pijemonta poslednjih godina.

Šta može Juventus sa tolikim novcem? Adrese na koje će zakucati su već poznate. Sa 200.000.000 evra, Juventus može šta hoće, nogom će otvarati vrata i otimati igrače koje želi. Procenili su da Andre Gomeš ne vredi 65.000.000 evra koliko traži Valensija, ali to ne znači da će žaliti novac, već samo da Portugalac nije dostojan tih para.

Pjanić i Dani Alves su već stigli, a preostale bombe do kraja prelaznog roka bi trebalo da budu Marek Hamšik, Nemanja Matić i Edinson Kavani.

Sa Kavanijevim ocem i menadžerima je Juve odavno u kontaktu, a Urugvajac ne krije želju da napusti PSŽ. Već dve godine se nadvija dim nad tom pričom i ovog leta je najbolja šansa da zavarniči i da Juve dovede Matadora kao zamenu za Moratu. Hamšikasu pokušali da dovedu u poslednjim satim prelaznog roka prošlog leta, sada mogu da ga plate koliko De Laurentis traži. S obzirom da igrač ima još dve godine ugovora, ni patron Napolitanaca ne sme previše da zateže žicu.

Ako prodaju Pogbu Junajtedu, Murinjo će morati da im se skloni sa puta za dovođenjeNemanje Matića. Srbin je velika želja direktorskog tandema Marota - Paratići, Čelsiju bi moglo da pripadne maksimalno 25.000.000 evra, a Srbinu ugovor vredan 5.000.000 evropskih novčanica po sezoni, što je povišica u odnosu na ono što zarađuje u Čelsiju. Ovo ne bi bio jedini posao na relaciji Čelsi - Juventus, jer dva kluba pregovaraju i oko otkupa ugovora Huana Kvadrada. Juve nudi 22.000.000 evra, Čelsi traži osam više. Za nekih 45.000.000 Matić i Kvadrado bi postali Bjankoneri u paketu. Dolazak Matića ne bi isključio dovođenje još jednog zadnjeg veznog. Ngolo Kante je i dalje vrlo verovatna opcija, a i za njega bi bilo dovoljno 25.000.000 evra.

Odlazak Bonućija bi ostavio rupu u odrbani, ali za to mesto se odavno sprema mladiDanijele Rugani i sada je konačno kucnuo čas da pokaže da li je dostajan naslednikBarzaljija, Kjelinija i Bonućija. Takođe, na pragu transfera je i Medi Benatija iz Bajerna.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar