Анализа, ЕУРО - видео: Португалци, црно вам се пише!

Французи победили у последњих 10 окршаја са Португалијом!

Фудбал 10.07.2016 | 00:00
Анализа, ЕУРО - видео: Португалци, црно вам се пише!
Имамо финалисте првенства Европе у фудбалу! Француска и Португалија ће 10. јула на стадиону Сан Дени у предграђу Париза играти за титулу континенталног владара, а ако је судити по традицији и претходним дуелима, Кристијану Роналду и друговима боље је да уопште не излазе на терен!

Два су фрапантна податка која показују какву доминацију имају Французи уочи ове утакмице. Први је тај да је у последњих 10 дуела са Француском селекција Португалије доживела исто толико пораза!

Претходни дуел на великом такмичењу Французи и Португалци имали су у полуфиналу Мундијала пре 10 година. Триколори су славили са 1:0 на Алијанц арени, а једини гол да јеЗинедин Зидан из пенала.  



Имале су ове две селекције и окршај у полуфиналу шампионата Европе у Белгији и Холандији пре 16. година. Тада је репрезентација предвођена Луисом Фигом изгубила од Зидана и другова после продужетака са 2:1 на стадиону Хејсел. Стрелци цу били Тјери Анри и Зидан (такође из пенала), односно Нуно Гомеш.



Још један полуфинални окршај на шампионату Старог континента Португалци и Французи имали су 1984. године. Галски Петлови су после велике борбе и продужетака победили са 3:2, а гол одлуке и великог преокрета дао је Мишел Платини у 119. минуту.

Остале поразе у дуелу са Француском селекција Португала доживела је у пријатељским утакмицама.



Други податак који итекако иде у корист Француске је тај да на свом терену на великим такмичењима није изгубила ниједну утакмицу. Французи имају 16 победа и само два ремија.

Једине две екипа које су успеле у регуларном току и продужецима да остану непоражене су Италија и Швајцарска. Азури су то урадили у четвртфиналу Мундијала 1998. године, али су на крају испали после пенала, док је Швајцарцима то пошло за руком на овом првенству – у групној фази су одиграли меч без голова са Триколорима.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар