Analiza, EURO - video: Portugalci, crno vam se piše!

Francuzi pobedili u poslednjih 10 okršaja sa Portugalijom!

Fudbal 10.07.2016 | 00:00
Analiza, EURO - video: Portugalci, crno vam se piše!
Imamo finaliste prvenstva Evrope u fudbalu! Francuska i Portugalija će 10. jula na stadionu San Deni u predgrađu Pariza igrati za titulu kontinentalnog vladara, a ako je suditi po tradiciji i prethodnim duelima, Kristijanu Ronaldu i drugovima bolje je da uopšte ne izlaze na teren!

Dva su frapantna podatka koja pokazuju kakvu dominaciju imaju Francuzi uoči ove utakmice. Prvi je taj da je u poslednjih 10 duela sa Francuskom selekcija Portugalije doživela isto toliko poraza!

Prethodni duel na velikom takmičenju Francuzi i Portugalci imali su u polufinalu Mundijala pre 10 godina. Trikolori su slavili sa 1:0 na Alijanc areni, a jedini gol da jeZinedin Zidan iz penala.  



Imale su ove dve selekcije i okršaj u polufinalu šampionata Evrope u Belgiji i Holandiji pre 16. godina. Tada je reprezentacija predvođena Luisom Figom izgubila od Zidana i drugova posle produžetaka sa 2:1 na stadionu Hejsel. Strelci cu bili Tjeri Anri i Zidan (takođe iz penala), odnosno Nuno Gomeš.



Još jedan polufinalni okršaj na šampionatu Starog kontinenta Portugalci i Francuzi imali su 1984. godine. Galski Petlovi su posle velike borbe i produžetaka pobedili sa 3:2, a gol odluke i velikog preokreta dao je Mišel Platini u 119. minutu.

Ostale poraze u duelu sa Francuskom selekcija Portugala doživela je u prijateljskim utakmicama.



Drugi podatak koji itekako ide u korist Francuske je taj da na svom terenu na velikim takmičenjima nije izgubila nijednu utakmicu. Francuzi imaju 16 pobeda i samo dva remija.

Jedine dve ekipa koje su uspele u regularnom toku i produžecima da ostanu neporažene su Italija i Švajcarska. Azuri su to uradili u četvrtfinalu Mundijala 1998. godine, ali su na kraju ispali posle penala, dok je Švajcarcima to pošlo za rukom na ovom prvenstvu – u grupnoj fazi su odigrali meč bez golova sa Trikolorima.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar