Је ли, Кинези, а да мало ви не претјерујете...?!

Кинези сад хоће да се питају и око Лиге шампиона, изнели су и прве предлоге... Најбогатији човек Кине осмислио и предложио највећим европским клубовима како би могли да много више зарађују!

Фудбал 09.07.2016 | 23:45
Је ли, Кинези, а да мало ви не претјерујете...?!
Кинезима није доста што су почели да одводе велика фудбалска имена из Европе, они желе да се потпуно инфилтрирају у европски фудбал! Како јавља италијанска Република најбогатији човек у Кини Ванг Ђанлин, власник Ванда групе, изнео је званичан предлог најјачим фудбалским лигама (Шпанија, Немачка, Енглеска, Италија и Француска) да организују сопствено такмичење које би представљало нову Лигу шампиона, или како га је он назвао - Супер Лигу шампиона!

Ђанлин, чије се богатство процењује на 35.000.000.000 долара и који уз подршку кинескг премијера Си Ђинпинга последњих година у фудбал на различите начине улаже огроман новац, у свом експозеу објаснио је да би ново такмичење донело далеко највећи приход у погледу права емитовања мечева, што би довело до потпуно новог нивоа пословања, спонзорских уговора и маркетинга. Ђанлин је подвукао да би такав производ "плануо" на кинеском тржишту. 

Газда Ванда групе већ је пронашао савезнике у Европи па прелиминарни преговори са Шпанцима и Италијанима увелико трају, пише Република...

"Све више квалитетних играча одлази нам у Азију", изјавио је Марко Богарели, први човек маркентишке компаније Инфронт Спортс&Медиа. "Азијски тимови ускоро ће себи моћи да приуште играче попут Кристијана Роналда. У интересу топ 5 европских лига јесте једно ново такмичење од чијих прихода би се направила финансијска равнотежа са истоком", додао је Богарели.

Ни први ни последњи пут да нам се нешто овако сервира. Колико је све то реално, закључите сами...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар