Je li, Kinezi, a da malo vi ne pretjerujete...?!

Kinezi sad hoće da se pitaju i oko Lige šampiona, izneli su i prve predloge... Najbogatiji čovek Kine osmislio i predložio najvećim evropskim klubovima kako bi mogli da mnogo više zarađuju!

Fudbal 09.07.2016 | 23:45
Je li, Kinezi, a da malo vi ne pretjerujete...?!
Kinezima nije dosta što su počeli da odvode velika fudbalska imena iz Evrope, oni žele da se potpuno infiltriraju u evropski fudbal! Kako javlja italijanska Republika najbogatiji čovek u Kini Vang Đanlin, vlasnik Vanda grupe, izneo je zvaničan predlog najjačim fudbalskim ligama (Španija, Nemačka, Engleska, Italija i Francuska) da organizuju sopstveno takmičenje koje bi predstavljalo novu Ligu šampiona, ili kako ga je on nazvao - Super Ligu šampiona!

Đanlin, čije se bogatstvo procenjuje na 35.000.000.000 dolara i koji uz podršku kineskg premijera Si Đinpinga poslednjih godina u fudbal na različite načine ulaže ogroman novac, u svom ekspozeu objasnio je da bi novo takmičenje donelo daleko najveći prihod u pogledu prava emitovanja mečeva, što bi dovelo do potpuno novog nivoa poslovanja, sponzorskih ugovora i marketinga. Đanlin je podvukao da bi takav proizvod "planuo" na kineskom tržištu. 

Gazda Vanda grupe već je pronašao saveznike u Evropi pa preliminarni pregovori sa Špancima i Italijanima uveliko traju, piše Republika...

"Sve više kvalitetnih igrača odlazi nam u Aziju", izjavio je Marko Bogareli, prvi čovek markentiške kompanije Infront Sports&Media. "Azijski timovi uskoro će sebi moći da priušte igrače poput Kristijana Ronalda. U interesu top 5 evropskih liga jeste jedno novo takmičenje od čijih prihoda bi se napravila finansijska ravnoteža sa istokom", dodao je Bogareli.

Ni prvi ni poslednji put da nam se nešto ovako servira. Koliko je sve to realno, zaključite sami...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar