Видео: Шпановићева на крову Европе!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Европском првенству у Амстердаму! На ово злато је Србија чекала чак 26 година!

Остали спортови 08.07.2016 | 21:00
Видео: Шпановићева на крову Европе!
Ивана Шпановић скоком од 6,94 метара победила у финалу скока у даљ на Европском првенству у Амстердаму.

Ивана Шпановић улогу првог фаворита за златну медаљу на Европском првенству у Амстердаму за сада игра одлично.

Српска атлетичарка заузима прво место у финалу, скоком од 6,94 метара.

Шпановићева је и приликом првог покушаја сјајно скочила, али је преступила, тако да није била у пласману. Али, већ приликом другог покушаја најбоља скакачца у даљ ове сезоне знатно је поправила утисак и избила на чело финалисткиња.

Српкиња је славила у финалу на Европском првенству у Амстердаму скоком од чак 6,94 метара, који је направила у другој серији. Другопласирана је била Јасмин Сојерс која је највише и претила Ивани током скочила 6,86, док је бронзу освојила Ксенија Балта са 6,65.

Ивана је направила сајајан успех, потврдила да је у овом тренутку једна од најбољих скакачица на планети и најавила одлично лето за српски спорт, којем ће моћи да подари нови успех и златну медаљу и на Олимпијским играма у Рију.

А лоше је почело по Ивану, у првој серији је преступила и изгледало је као да је била нервозна. Али, онда је уследило право лице Српкиње, најлепше, шампионско. У другој серији је скочила фантастичних 6,94 метара којима је одмах заузела прво место у генералном пласману.

У трећој серији скочила је 6,81, док је у четвртом желела да полети, али је на крају стигла само до даљине од 6,71. У петој серији Ивана Шпановић је затворила такмичење преступом, али нема везе и пре тог покушаја било је јасно да ће златна медаља завршити на грудима Српкиње.

Браво, девојко.



Ивана Шпановић је са скоком 6.94 дошла до титуле на Европском првенству у Амстердаму, а на злато је атлетска Србија чекала чак 26 година.

Национална рекордерка у скоку у даљ, Ивана Шпановић, пред 20.000 гледалаца Олимпијског стадиона освојила је злато на које се предуго чекало.

Последње злато су освојили Драгутин Топић (скок у вис) и Снежана Пајкић (трка на 1.500 метара), 1990. године у Сплиту.

Ређала су се четири сребра и бронза, сада је коначно дошао тренутак за највиши степеник. Подсетимо, Михаил Дудаш је у четвртак освојио бронзу у десетобоју, прво одличје у овој захтевној дисциплини.

Тамара Салашки заузела је седмо место у финалу трке на 400 метара на Европском првенству у Амстердаму.

Српска атлетичарка је трку завршила за 52 секунде и 23 стотинке.

Златну медаљу освојила је Италијанка Либанија Грено, која је трку завршила за 50,73 секунде.

Сребрна медаља припала је француској атлетичарки Флорији Ги (51,21), док је бронза отишла у руке Британки Ањики Онуари (51,47).

Драгана Томашевић заузела је 11. место у финалу бацања диска на Европском првенству у Амстердаму.

Српска атлетичарка је најбољи хитац имала у трећој серији – 56 метара и 83 центиметра.

Златну медаљу освојила је Хрватица Сандра Перковић хицем од 69,97 метара. Перковић је тако четврти пут заредом постала шампионка Европе.

Сребрну и бронзану медаљу освојиле су Немице, Јулија Фишер (65,77 метара), односно Шанис Крафт (63,89).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пд

08.07.2016 19:07

Браво Српкињо са Баније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

09.07.2016 04:07

Браво Ивана, само тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали мрав

09.07.2016 20:35

Браво Ивана само тако напред .За сваки труд додје и награда .

ОДГОВОРИТЕ