Video: Španovićeva na krovu Evrope!

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu! Na ovo zlato je Srbija čekala čak 26 godina!

Ostali sportovi 08.07.2016 | 21:00
Video: Španovićeva na krovu Evrope!
Ivana Španović skokom od 6,94 metara pobedila u finalu skoka u dalj na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ivana Španović ulogu prvog favorita za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu za sada igra odlično.

Srpska atletičarka zauzima prvo mesto u finalu, skokom od 6,94 metara.

Španovićeva je i prilikom prvog pokušaja sjajno skočila, ali je prestupila, tako da nije bila u plasmanu. Ali, već prilikom drugog pokušaja najbolja skakačca u dalj ove sezone znatno je popravila utisak i izbila na čelo finalistkinja.

Srpkinja je slavila u finalu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu skokom od čak 6,94 metara, koji je napravila u drugoj seriji. Drugoplasirana je bila Jasmin Sojers koja je najviše i pretila Ivani tokom skočila 6,86, dok je bronzu osvojila Ksenija Balta sa 6,65.

Ivana je napravila sajajan uspeh, potvrdila da je u ovom trenutku jedna od najboljih skakačica na planeti i najavila odlično leto za srpski sport, kojem će moći da podari novi uspeh i zlatnu medalju i na Olimpijskim igrama u Riju.

A loše je počelo po Ivanu, u prvoj seriji je prestupila i izgledalo je kao da je bila nervozna. Ali, onda je usledilo pravo lice Srpkinje, najlepše, šampionsko. U drugoj seriji je skočila fantastičnih 6,94 metara kojima je odmah zauzela prvo mesto u generalnom plasmanu.

U trećoj seriji skočila je 6,81, dok je u četvrtom želela da poleti, ali je na kraju stigla samo do daljine od 6,71. U petoj seriji Ivana Španović je zatvorila takmičenje prestupom, ali nema veze i pre tog pokušaja bilo je jasno da će zlatna medalja završiti na grudima Srpkinje.

Bravo, devojko.



Ivana Španović je sa skokom 6.94 došla do titule na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, a na zlato je atletska Srbija čekala čak 26 godina.

Nacionalna rekorderka u skoku u dalj, Ivana Španović, pred 20.000 gledalaca Olimpijskog stadiona osvojila je zlato na koje se predugo čekalo.

Poslednje zlato su osvojili Dragutin Topić (skok u vis) i Snežana Pajkić (trka na 1.500 metara), 1990. godine u Splitu.

Ređala su se četiri srebra i bronza, sada je konačno došao trenutak za najviši stepenik. Podsetimo, Mihail Dudaš je u četvrtak osvojio bronzu u desetoboju, prvo odličje u ovoj zahtevnoj disciplini.

Tamara Salaški zauzela je sedmo mesto u finalu trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Srpska atletičarka je trku završila za 52 sekunde i 23 stotinke.

Zlatnu medalju osvojila je Italijanka Libanija Greno, koja je trku završila za 50,73 sekunde.

Srebrna medalja pripala je francuskoj atletičarki Floriji Gi (51,21), dok je bronza otišla u ruke Britanki Anjiki Onuari (51,47).

Dragana Tomašević zauzela je 11. mesto u finalu bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Srpska atletičarka je najbolji hitac imala u trećoj seriji – 56 metara i 83 centimetra.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković hicem od 69,97 metara. Perković je tako četvrti put zaredom postala šampionka Evrope.

Srebrnu i bronzanu medalju osvojile su Nemice, Julija Fišer (65,77 metara), odnosno Šanis Kraft (63,89).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pd

08.07.2016 19:07

Bravo Srpkinjo sa Banije.

ODGOVORITE
Name

mami

09.07.2016 04:07

Bravo Ivana, samo tako!

ODGOVORITE
Name

mali mrav

09.07.2016 20:35

Bravo Ivana samo tako napred .Za svaki trud dodje i nagrada .

ODGOVORITE