Гвардиола: Не плашим се Муриња, већ енглеских новинара!

"Даћемо све од себе да будемо добри, а знам да нам ви нећете помоћи кад будемо лоши“, поручио је Шпанац представницима седме силе у Манчестеру.

Фудбал 10.07.2016 | 09:00
Гвардиола: Не плашим се Муриња, већ енглеских новинара!
Нови тренер фудбалера Манчестер Ситија Пеп Гвардиола данас је први пут изашао пред британски новинарски “стрељачки вод“ и одговарао на питања од којих су нека мање, а нека више имала везе са ангажманом на Етихаду.

Према извештајима са Острва, конференција тренера Ситија никада није била овако посећена, а неизбежно је било и питање о односу са Португалцем Жозеом Мурињом који је недавно стигао у редове градског ривала Јунајтеда.

“Не врти се све око њега и мене. Овде је тако тешко победити било кога. Много пута смо играли један против другог и велики тренер као што је Жозе, помогли су ми да достигнем један виши ниво. Они вас терају да идете даље и више. Мурињо жели да победи, ја желим да победим. Добро се познајемо“, рекао је он.

Шпански стручњак најавио је и да ће у Ситију покушати да примени тика-така фудбалску филозофију коју је неговао у претходним клубовима.

“Када сам дошао у Бајерн, то ми је било прво искуство у иностранству од 13 године. Ја и даље у потпуности ’осећам’ Барселонин начин игре. Тако ћу и да радим. Али, научио сам и да се адаптирам на екипу, односно играче које поседујем“, објасњио је он.

Гвардиола је истакао и да доста очекује од капитена Венсана Компанија, али уз један важан услов.

“Сан ми је да Венсан Компани буде здрав и спреман. Поготово што у последње две године није одиграо много утакмица због проблема са повредама. Он је капитен, има много искуства, али мора да буде здрав. Рекао сам му да се фокусира на то“, рекао је тренер Ситија.

Није Гвардиола пропустио прилику ни да пецне острвске медије.

“Наравно да сам нервозан. Плашим вас се. Зато ћу мало да вас држим на дистанци. Даћемо све од себе да будемо добри, а знам да нам ви нећете помоћи кад будемо лоши“.

Он је додао да сви играчи, па и Јаја Туре са којим је својевремено сарађивао у Барселони, могу да рачунају да су његова врата отворена.

"Дошао сам овде да се докажем. У Барселони сам имао најбољег играча свих времена, а познавао сам све фудбалера из омладинске школе. После тога дошао је Бајерн који је био нова врста изазова за мене. Морао сам да убедим фудбалера да играју како ја хоћу“, закључио је Гвардиола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар