Gvardiola: Ne plašim se Murinja, već engleskih novinara!

"Daćemo sve od sebe da budemo dobri, a znam da nam vi nećete pomoći kad budemo loši“, poručio je Španac predstavnicima sedme sile u Mančesteru.

Fudbal 10.07.2016 | 09:00
Gvardiola: Ne plašim se Murinja, već engleskih novinara!
Novi trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola danas je prvi put izašao pred britanski novinarski “streljački vod“ i odgovarao na pitanja od kojih su neka manje, a neka više imala veze sa angažmanom na Etihadu.

Prema izveštajima sa Ostrva, konferencija trenera Sitija nikada nije bila ovako posećena, a neizbežno je bilo i pitanje o odnosu sa Portugalcem Žozeom Murinjom koji je nedavno stigao u redove gradskog rivala Junajteda.

“Ne vrti se sve oko njega i mene. Ovde je tako teško pobediti bilo koga. Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog i veliki trener kao što je Žoze, pomogli su mi da dostignem jedan viši nivo. Oni vas teraju da idete dalje i više. Murinjo želi da pobedi, ja želim da pobedim. Dobro se poznajemo“, rekao je on.

Španski stručnjak najavio je i da će u Sitiju pokušati da primeni tika-taka fudbalsku filozofiju koju je negovao u prethodnim klubovima.

“Kada sam došao u Bajern, to mi je bilo prvo iskustvo u inostranstvu od 13 godine. Ja i dalje u potpunosti ’osećam’ Barselonin način igre. Tako ću i da radim. Ali, naučio sam i da se adaptiram na ekipu, odnosno igrače koje posedujem“, objasnjio je on.

Gvardiola je istakao i da dosta očekuje od kapitena Vensana Kompanija, ali uz jedan važan uslov.

“San mi je da Vensan Kompani bude zdrav i spreman. Pogotovo što u poslednje dve godine nije odigrao mnogo utakmica zbog problema sa povredama. On je kapiten, ima mnogo iskustva, ali mora da bude zdrav. Rekao sam mu da se fokusira na to“, rekao je trener Sitija.

Nije Gvardiola propustio priliku ni da pecne ostrvske medije.

“Naravno da sam nervozan. Plašim vas se. Zato ću malo da vas držim na distanci. Daćemo sve od sebe da budemo dobri, a znam da nam vi nećete pomoći kad budemo loši“.

On je dodao da svi igrači, pa i Jaja Ture sa kojim je svojevremeno sarađivao u Barseloni, mogu da računaju da su njegova vrata otvorena.

"Došao sam ovde da se dokažem. U Barseloni sam imao najboljeg igrača svih vremena, a poznavao sam sve fudbalera iz omladinske škole. Posle toga došao je Bajern koji je bio nova vrsta izazova za mene. Morao sam da ubedim fudbalera da igraju kako ja hoću“, zaključio je Gvardiola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar