Антиратни активисти окупљени у Варшави

Антиратни активисти из САД и Европе организовали су у Варшави анти-НАТО самит гдје су критиковали нагомилавање снага Сјеверноатлантске алијансе у близини руских граница.

Свијет 08.07.2016 | 22:15
Антиратни активисти окупљени у Варшави
Тродневни "Анти-НАТО самит" окупља активисте из Пољске, Чешке, Француске, САД, Белгије, Велике Британије и других земаља под мотом: "Не рату! Не у НАТО! Не милитаризму!".

На овом анти-форуму ће се разговарати о разним темама, укључујући раст војне потрошње, ширење нуклеарног арсенала, односима између НАТО и ЕУ, европској избјегличкој кризи и распоређивању компоненти противракетне одбране САД на територији Европе, преноси "Раша тудеј".

Сутра ће се, у оквиру ове манифестације, одржати антиратни митинг у знак протеста због отварања нових база Алијансе широм свијета.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цезар

08.07.2016 22:30

У великој су кризи, зато им се некаква ратна опција цини као излаз из ситиације у којој се капитализам срозао до дна. Дрзи људе под тензијом да се не размисљају о неким другим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

09.07.2016 00:45

И ја би се придрузио тим активистима. Јер ако НАТО наставља наголимавање у тим истоцним дрзавама, мозе доци до рата. Сматрало би се не страни Русије као изазивање-провокације, и наравно да це и они преузети неке мјере. Изгледа, да цемо свих убрзо нестати са ове планете, а мозда и планету уз нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е,стварно

09.07.2016 07:38

Засто је НАТО-вцима толико стало да унисте планету? Искрено,заболе ме хоце ли НАТО или Русија бити до Украјине или до Пољске.Мало бих јос да зивим у миру.

ОДГОВОРИТЕ