Antiratni aktivisti okupljeni u Varšavi

Antiratni aktivisti iz SAD i Evrope organizovali su u Varšavi anti-NATO samit gdje su kritikovali nagomilavanje snaga Sjevernoatlantske alijanse u blizini ruskih granica.

Svijet 08.07.2016 | 22:15
Antiratni aktivisti okupljeni u Varšavi
Trodnevni "Anti-NATO samit" okuplja aktiviste iz Poljske, Češke, Francuske, SAD, Belgije, Velike Britanije i drugih zemalja pod motom: "Ne ratu! Ne u NATO! Ne militarizmu!".

Na ovom anti-forumu će se razgovarati o raznim temama, uključujući rast vojne potrošnje, širenje nuklearnog arsenala, odnosima između NATO i EU, evropskoj izbjegličkoj krizi i raspoređivanju komponenti protivraketne odbrane SAD na teritoriji Evrope, prenosi "Raša tudej".

Sutra će se, u okviru ove manifestacije, održati antiratni miting u znak protesta zbog otvaranja novih baza Alijanse širom svijeta.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cezar

08.07.2016 22:30

U velikoj su krizi, zato im se nekakva ratna opcija cini kao izlaz iz sitiacije u kojoj se kapitalizam srozao do dna. Drzi ljude pod tenzijom da se ne razmisljaju o nekim drugim stvarima.

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

09.07.2016 00:45

I ja bi se pridruzio tim aktivistima. Jer ako NATO nastavlja nagolimavanje u tim istocnim drzavama, moze doci do rata. Smatralo bi se ne strani Rusije kao izazivanje-provokacije, i naravno da ce i oni preuzeti neke mjere. Izgleda, da cemo svih ubrzo nestati sa ove planete, a mozda i planetu uz nas.

ODGOVORITE
Name

E,stvarno

09.07.2016 07:38

Zasto je NATO-vcima toliko stalo da uniste planetu? Iskreno,zabole me hoce li NATO ili Rusija biti do Ukrajine ili do Poljske.Malo bih jos da zivim u miru.

ODGOVORITE