Шта ћемо сад, Јоги?!

Немци разочарани после испадања са Европског првенства, али у глас дижу руку за останак селектора. Који иначе не криви Швајнштајгера за пораз од Француске.

Фудбал 10.07.2016 | 23:00
Шта ћемо сад, Јоги?!
Финале на Европском првенству 2008. године, полуфинале 2012. и 2016, треће место на Мундијалу 2010. и титула шампиона света 2014... Учинак Немачке под диригентском палицом Јоахима Лева прилично је импресиван, па је прво питање које тамошња јавност поставља после разочаравајуће елиминације од Француске у Марсељу: остаје ли селектор?

“Не могу сада да размишљам о будућности. Овај пораз пече јако. Тренутно, стварно не вреди да мислим о томе“, рекао је Лев после меча одговарајући на питања о свом статусу.

Први наредни изазов Панцери ће имати 31. августа у пријатељској утакмици са Финском. Упитан да ли ће тада бити на клупи, популарни Јоги је после дуго размишљања рекао: “Претпостављам“.

Међутим, у Фудбалском савезу Немачке немају таквих недоумица. ПредседникРајнхард Гриндел је категоричан: “Желимо да у миру анализирамо овај турнир. Али овде говоримо о тренеру који је првак света тако да ће вероватно 2018. и бранити титулу“.

Говорећи о самом поразу од Француске, Лев је оценио да у Марсељу није победио бољи тим.

“Имали смо наше шансе, али нисмо имали среће да их претворимо у голове. Међутим, морам да кажем да смо 2012. (полуфинални пораз од Италије) и 2010. (полуфинални пораз од Шпаније) испали од тимова који су били бољи од нас. Овај пут то није био случај. Били смо бољи од Француске“, рекао је Лев, очигледно мислећи на пенал свиран због играња рукомБастијана Швајнштајгера.

Исправна одлука, али Лев сматра да је судија Никола Рицоли можда могао и да прогледа Панцерима кроз прсте.

“Никад не критикујем судијске одлуке, њих мораш да прихватиш... Овај пут... не знам. Има то правило, рука није уз тело... Али ако погледате како је Бастијан пришао лопти, она га је дотакла на десетинку... Играч не може да размишља о томе. То је једноставно несрећан детаљ. Можете да кажете да рука не би требало да је ту, али постоје покрети при скоку када не можеш да је контролишеш. Не могу да кривим играча због тога“, брани Лев капитена.

О његовом статусу у репрезентацији вероватно ће се тек причати...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар