Šta ćemo sad, Jogi?!

Nemci razočarani posle ispadanja sa Evropskog prvenstva, ali u glas dižu ruku za ostanak selektora. Koji inače ne krivi Švajnštajgera za poraz od Francuske.

Fudbal 10.07.2016 | 23:00
Šta ćemo sad, Jogi?!
Finale na Evropskom prvenstvu 2008. godine, polufinale 2012. i 2016, treće mesto na Mundijalu 2010. i titula šampiona sveta 2014... Učinak Nemačke pod dirigentskom palicom Joahima Leva prilično je impresivan, pa je prvo pitanje koje tamošnja javnost postavlja posle razočaravajuće eliminacije od Francuske u Marselju: ostaje li selektor?

“Ne mogu sada da razmišljam o budućnosti. Ovaj poraz peče jako. Trenutno, stvarno ne vredi da mislim o tome“, rekao je Lev posle meča odgovarajući na pitanja o svom statusu.

Prvi naredni izazov Panceri će imati 31. avgusta u prijateljskoj utakmici sa Finskom. Upitan da li će tada biti na klupi, popularni Jogi je posle dugo razmišljanja rekao: “Pretpostavljam“.

Međutim, u Fudbalskom savezu Nemačke nemaju takvih nedoumica. PredsednikRajnhard Grindel je kategoričan: “Želimo da u miru analiziramo ovaj turnir. Ali ovde govorimo o treneru koji je prvak sveta tako da će verovatno 2018. i braniti titulu“.

Govoreći o samom porazu od Francuske, Lev je ocenio da u Marselju nije pobedio bolji tim.

“Imali smo naše šanse, ali nismo imali sreće da ih pretvorimo u golove. Međutim, moram da kažem da smo 2012. (polufinalni poraz od Italije) i 2010. (polufinalni poraz od Španije) ispali od timova koji su bili bolji od nas. Ovaj put to nije bio slučaj. Bili smo bolji od Francuske“, rekao je Lev, očigledno misleći na penal sviran zbog igranja rukomBastijana Švajnštajgera.

Ispravna odluka, ali Lev smatra da je sudija Nikola Ricoli možda mogao i da progleda Pancerima kroz prste.

“Nikad ne kritikujem sudijske odluke, njih moraš da prihvatiš... Ovaj put... ne znam. Ima to pravilo, ruka nije uz telo... Ali ako pogledate kako je Bastijan prišao lopti, ona ga je dotakla na desetinku... Igrač ne može da razmišlja o tome. To je jednostavno nesrećan detalj. Možete da kažete da ruka ne bi trebalo da je tu, ali postoje pokreti pri skoku kada ne možeš da je kontrolišeš. Ne mogu da krivim igrača zbog toga“, brani Lev kapitena.

O njegovom statusu u reprezentaciji verovatno će se tek pričati...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar