ЕП: Тука у финалу!

Босанскохерцеговачки атлетичар Амел Тука осигурао је пласман у финале трке на 800 метара на Европском првенству у Амстердаму.

Остали спортови 08.07.2016 | 19:45
ЕП: Тука у финалу!
Амел Тука је без већих проблема изборио наступ у недјељном финалу у Амстердаму и бориће за прву европску медаљу!

Средњепругаш из Какња је у Амстердаму наступио у другој квалификационој групи и подијелио прво мјесто са Марсином Левендовским. Пољак и атлетичар из БиХ остварили су вријеме 1:47:16 и уз Елиота Жила забиљежили пласман у финале које ће бити одржано у недјељу с почетком у 18.30.

У првој полуфиналној групи директно у финале су прошли бранилац титуле Пољак Адам Шот, Француз Пјер - Амброс Босе и Холанђанин Тинмен Кујперс, као и четвртопласирани и петопласирани Ђордано Бенедети и Алваро де Ариба због бољег резултата.

Уочи полуфинала, Тука је изјавио да не осјећа никакав притисак и да је растерећен.

"Срећан сам јер не осјећам притисак. Желим да останем опуштен и уживам у свакој трци. Прошла година за мене је била невјероватно. Желим да поновим 1:42, осјећам се добро и снажно сам тренирао ове године. На посљедњем Европском првенству 2014. године сам освојио шесто мјесто, сад се надам да сам у бољој форми и да ћу се борити за једну од медаља. Али, конкуренција је веома снажна", рекао је Тука.

Финале је у недјељу (18.30 х), посљедњег дана Европског првенства у Холандији.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар