EP: Tuka u finalu!

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osigurao je plasman u finale trke na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ostali sportovi 08.07.2016 | 19:45
EP: Tuka u finalu!
Amel Tuka je bez većih problema izborio nastup u nedjeljnom finalu u Amsterdamu i boriće za prvu evropsku medalju!

Srednjeprugaš iz Kaknja je u Amsterdamu nastupio u drugoj kvalifikacionoj grupi i podijelio prvo mjesto sa Marsinom Levendovskim. Poljak i atletičar iz BiH ostvarili su vrijeme 1:47:16 i uz Eliota Žila zabilježili plasman u finale koje će biti održano u nedjelju s početkom u 18.30.

U prvoj polufinalnoj grupi direktno u finale su prošli branilac titule Poljak Adam Šot, Francuz Pjer - Ambros Bose i Holanđanin Tinmen Kujpers, kao i četvrtoplasirani i petoplasirani Đordano Benedeti i Alvaro de Ariba zbog boljeg rezultata.

Uoči polufinala, Tuka je izjavio da ne osjeća nikakav pritisak i da je rasterećen.

"Srećan sam jer ne osjećam pritisak. Želim da ostanem opušten i uživam u svakoj trci. Prošla godina za mene je bila nevjerovatno. Želim da ponovim 1:42, osjećam se dobro i snažno sam trenirao ove godine. Na posljednjem Evropskom prvenstvu 2014. godine sam osvojio šesto mjesto, sad se nadam da sam u boljoj formi i da ću se boriti za jednu od medalja. Ali, konkurencija je veoma snažna", rekao je Tuka.

Finale je u nedjelju (18.30 h), posljednjeg dana Evropskog prvenstva u Holandiji.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar