Зашто је Роналдо посебан?! Кристијано и ноге од 110.000.000 евра!

Кристијано Роналдо са репрезентацијом Португала граби ка титули првака Европе, последња препрека је Француска (недеља, 21.00), а статистика која стоји иза његовог мукотрпног рада је запањујућа.

Фудбал 09.07.2016 | 19:30
Зашто је Роналдо посебан?! Кристијано и ноге од 110.000.000 евра!
“Да ли је испод имао трамболину?”, “Сотомајоре, видиш ли ти ово?”, “Пустите човека, желео је да види његову Мадери”. “Јавите да ли је прошао допинг контролу”... Ово су само неки од коментара на Роналдов небески скок после којег је топовским ударцем главом опалио по лопти као десницом. Ефикасно. Магично. За Велшане и брутално. Као да је гравитација нестала на пар секунди!
 
- Никада нисам видео да је неко оволико скочио и дао гол. Какав невероватан атлета. Очаран сам - твитнуо је легендарни Гари Линекер.

Међутим, ништа ту није случајно. Године рада је Роналдо уложио како би стекао моћ. Његова брзина и снага су помало нестварне за обичног човека. Он скаче више од просечног НБА кошаркаша, има мање телесне масти него Адријана Лима, а у тренутку скока остварује силу од 5Г, што је пет пута више од оне коју има гепард. Захваљујући томе, из места остварује скок од 44 центиметра, док из залета може да скочи и целих 78!

Питате се, како? Лако, треба само свакога дана на тренингу подићи тежину еквивалентну тежини 15 аутомобила. У раду је тајна.

Пред Роналдом је још корак до трофеја. До испуњења сна. До момента када ће пустити сузу пред целим светом! И нека га освоји. Заслужио је.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар