Zašto je Ronaldo poseban?! Kristijano i noge od 110.000.000 evra!

Kristijano Ronaldo sa reprezentacijom Portugala grabi ka tituli prvaka Evrope, poslednja prepreka je Francuska (nedelja, 21.00), a statistika koja stoji iza njegovog mukotrpnog rada je zapanjujuća.

Fudbal 09.07.2016 | 19:30
Zašto je Ronaldo poseban?! Kristijano i noge od 110.000.000 evra!
“Da li je ispod imao trambolinu?”, “Sotomajore, vidiš li ti ovo?”, “Pustite čoveka, želeo je da vidi njegovu Maderi”. “Javite da li je prošao doping kontrolu”... Ovo su samo neki od komentara na Ronaldov nebeski skok posle kojeg je topovskim udarcem glavom opalio po lopti kao desnicom. Efikasno. Magično. Za Velšane i brutalno. Kao da je gravitacija nestala na par sekundi!
 
- Nikada nisam video da je neko ovoliko skočio i dao gol. Kakav neverovatan atleta. Očaran sam - tvitnuo je legendarni Gari Lineker.

Međutim, ništa tu nije slučajno. Godine rada je Ronaldo uložio kako bi stekao moć. Njegova brzina i snaga su pomalo nestvarne za običnog čoveka. On skače više od prosečnog NBA košarkaša, ima manje telesne masti nego Adrijana Lima, a u trenutku skoka ostvaruje silu od 5G, što je pet puta više od one koju ima gepard. Zahvaljujući tome, iz mesta ostvaruje skok od 44 centimetra, dok iz zaleta može da skoči i celih 78!

Pitate se, kako? Lako, treba samo svakoga dana na treningu podići težinu ekvivalentnu težini 15 automobila. U radu je tajna.

Pred Ronaldom je još korak do trofeja. Do ispunjenja sna. Do momenta kada će pustiti suzu pred celim svetom! I neka ga osvoji. Zaslužio je.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar