Шуман од понедјељка селектор "змајева"?!

Први фаворит за новог селектора рукометаша Босне и Херцеговине је Билал Шуман, који би требао од понедјељка да постане насљедник Драгана Марковића на клупи "змајева".

Остали спортови 10.07.2016 | 22:15
Шуман од понедјељка селектор "змајева"?!
БиХ нема селектора од претходоног мјесеца кад се Драган Марковић повукао с функције након пораза од Шведске (19:27, 27:27) у баражу за Мундијал у Француској.

"Ослобођење" пише да је први фаворит за његовог насљедника Билал Шуман и да би у понедјељак могао бити именован јер ће тада бити организован састанак Предсједништва Рукометног савеза БиХ.

Међутим, предсједник кровне куће бх. рукометаЕнид Тахировић није желио да потврди ништа, осим да ће састанак бити одржан у понедјељак.

"Предсједништво би се требало састати до понедјељка, требали смо у четвртак, али је одгођено. Сигурно је да ће избор селектора бити једна од тачака, али и главна. Но, има ту још ствари попут жалби премијерлигаша и прихватања извјештаја комесара првенстава. Мислим да бисмо питање селектора требали ријешити што прије, како би нови кормилар имао времена да направи план припрема, али и да обави разговоре са играчима", рекао је Тахировић сарајевском листу.

За избор селектора имају двије процедуре или да Предсједништво РСБиХ прихвати приједлог Стручне комисије чији је фаворит и за њу најбољи избор Билал Шуман, или да распише конкурс.У случају да се распише конкурс, опет ће о кандидатима који се пријаве прво расправљати СК РСБиХ, а онда и Предсједништво или Извршни одбор.

Предсједник СК РСБиХ Војислав Рађа поновио је да ово тијело Савеза и даље стоји иза Билала Шумана, те да нема намјеру промијенити своју одлуку.

"Ми смо давно одлучили да је Шуман наш приједлог и стојимо иза тога. Нема сумње да је он у овом тренутку најбољи избор. Свој приједлог смо доставили још у октобру, тако да неће бити промјена по том питању. Нисмо се састајали и мислим да нема потребе. Људи из врха Савеза прошли пут су занемарили наш приједлог и најавили да ће направити конкурс, но и то се изјаловило", истакао је Рађа.

Оно што се намеће као једно од главних питања уочи избора новог селектора јесте да ли ће он позвати играче који су у протеклом периоду из разних разлога били удаљени од репрезентације попут Небојше Граховца, Фарука Вражалића, Мухамеда Торомановића, Душка Челице, Фарука Халилбеговића...

"То ће бити један од наших приједлога селектору, јер је сигурно да ми нисмо земља са огромним бројем квалитетних играча и да су нам сви потребни", додао је Тахировић.

Билал Шуман није превише желио да говори о евентуалном именовању за селектора.

"Већ сам неколико пута говорио како би ми била изузетна част да будем селектор своје земље, али било би неозбиљно да сада говорим о плановима и начину на којима бисмо радили", истакао је Шуман и додао да не само да би вратио нека "прецртана" већ и додао нека нова рукометна имена на списак.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар