Њемачка посланица: Репрезентација је ''недовољно национална''!

Немачка десничарка популистичка странка Алтернатива за Немачку изазвала је нову полемику око немачке фудбалске репрезентације.

Фудбал 09.07.2016 | 17:00
Њемачка посланица: Репрезентација је ''недовољно национална''!
Посланица и једна од водећих личности странке оценила да је репрезентација недовољно "национална".

У твитер поруци послатој неколико минута после пораза Немачке од Француске на Европском фудбалском првенству синоћ, Беатрикс фон Сторх, помоћница портпарола странке, написала је "можда би требало поново да буде немачки НАЦИОНАЛИ ТИМ који би играо следећи пут?"

АфД, која последњих месеци користи несигурност јавности услед доласка рекордног броја миграната у Немачку, током европског првенства већ је критиковала играче страног порекла у немачком националном тиму.

Потпредседник странке Александар Гуланд је прошлог месеца изјавио да многи људи не би волели да им немачки репрезентативац Џером Боатенг буде сусед, иако га сматрају добрим фудбалером. Боатенг, чији је отац пореклом из Гане, стандардан је репрезентативац Немачке и учествовао је на Европском првенству у Француској.

Гуланд се поставио питање о идентитету чланова националног тима и рекао да већ дуго репрезентација није немачка, слично изјави Фон Сторх. ;

Речи Фон Сторх су данас наишле на бројне критике политичара и других.

"Ко је та бедна особа која не може да се радује што смо прваци света", питао се посланик опозиционих Зелехих Омид Нурипур, мислећи на светску титулу освојену 2014. у Бразилу.

"Чиста глупост", написао је на твитеру Ралф Штегнер, потпредседник Социјалдемократске партије која дели власт с конзервативцима Ангеле Меркел.

А критиковао је и потпредсеник Меркелкиних демохришћана Армин Лашет који је рекао да је она једно "јадно гудндјало". Представница АфД-а јутрос је повукла спрни твит и рекла да је била забуна. "И даље га зовем национални тим, јер то и јесте са свим својим играчима", написала је она на Фејсбуку и критиковала "политички коректне" медије који су створили полемику око њене прве поруке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар