ЕУРО - Дешан: Исписали смо историју!

Селектор Француске Дидије Дешан оценио је да је његова екипа исписала историју победом над Немачком у полуфиналу Европског првенства.

Фудбал 09.07.2016 | 16:30
ЕУРО - Дешан: Исписали смо историју!
Француска се пласирала у финале Европског првенства, чији је домаћин, пошто је у Марсеју победила актуелног светског шампиона Немачку са 2:0, головима Антоана Гризмана. То је први пут од 1958. године да је Француска победила Немачку на неком великом турниру.

"Већ смо исписали историју. Много времена је прошло од наше последње победе над Немачком, али то пред меч није ништа значило. Ми смо у финалу и трофеј нам је на дохват руке. Срећан сам због играча, утакмица је била тешка против екипе која нас је намучила. Али, мучили смо се заједно. Овај тим има све што треба да буде вољен. Емоције су биле велике, мучили смо се, али никада нисмо одустали и то је за мене сјајно. Ово је лепа прича, играчи су исписали историју избацивањем Немачке", рекао је Дешан, а пренели данас британски медији.

"Немамо моћ да решимо проблеме људи, али можемо да створимо емоције како би људи заборавили на бриге. Стварамо страст и занос код људи, то можемо сви да видимо", додао је француски селектор.

Дешан је са Француском као играч освојио Светско првенство 1998. године и Европско две године касније. Упитан да ли му је победа против Немачке најбољи тренутак откако је престао да игра фудбал, он је рекао да је тај тријумф "свакако велики тренутак" и поновио да је сјајно што екипа никада не одустаје.

Француска ће у финалу у недељу од 21 час у Сен Денију играти против Португала.

"Само три дана је до финала. Морамо да га дочекамо у најбољем стању. Наравно, у фудбалу није исто када имате три или четири дана за одмор, али такав је био жреб. Пре претходних утакмица имали смо и седам дана паузе, што је било много, али тако је. Учинићемо све што можемо, заједно с лекарским тимом. Ми имамо шансе, Португал има шансе, али нисмо у предности због тога што смо домаћини и што смо избацили Немачку. Португал верује у себе, ми верујемо у себе", рекао је Дешан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар