EURO - Dešan: Ispisali smo istoriju!

Selektor Francuske Didije Dešan ocenio je da je njegova ekipa ispisala istoriju pobedom nad Nemačkom u polufinalu Evropskog prvenstva.

Fudbal 09.07.2016 | 16:30
EURO - Dešan: Ispisali smo istoriju!
Francuska se plasirala u finale Evropskog prvenstva, čiji je domaćin, pošto je u Marseju pobedila aktuelnog svetskog šampiona Nemačku sa 2:0, golovima Antoana Grizmana. To je prvi put od 1958. godine da je Francuska pobedila Nemačku na nekom velikom turniru.

"Već smo ispisali istoriju. Mnogo vremena je prošlo od naše poslednje pobede nad Nemačkom, ali to pred meč nije ništa značilo. Mi smo u finalu i trofej nam je na dohvat ruke. Srećan sam zbog igrača, utakmica je bila teška protiv ekipe koja nas je namučila. Ali, mučili smo se zajedno. Ovaj tim ima sve što treba da bude voljen. Emocije su bile velike, mučili smo se, ali nikada nismo odustali i to je za mene sjajno. Ovo je lepa priča, igrači su ispisali istoriju izbacivanjem Nemačke", rekao je Dešan, a preneli danas britanski mediji.

"Nemamo moć da rešimo probleme ljudi, ali možemo da stvorimo emocije kako bi ljudi zaboravili na brige. Stvaramo strast i zanos kod ljudi, to možemo svi da vidimo", dodao je francuski selektor.

Dešan je sa Francuskom kao igrač osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine i Evropsko dve godine kasnije. Upitan da li mu je pobeda protiv Nemačke najbolji trenutak otkako je prestao da igra fudbal, on je rekao da je taj trijumf "svakako veliki trenutak" i ponovio da je sjajno što ekipa nikada ne odustaje.

Francuska će u finalu u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv Portugala.

"Samo tri dana je do finala. Moramo da ga dočekamo u najboljem stanju. Naravno, u fudbalu nije isto kada imate tri ili četiri dana za odmor, ali takav je bio žreb. Pre prethodnih utakmica imali smo i sedam dana pauze, što je bilo mnogo, ali tako je. Učinićemo sve što možemo, zajedno s lekarskim timom. Mi imamo šanse, Portugal ima šanse, ali nismo u prednosti zbog toga što smo domaćini i što smo izbacili Nemačku. Portugal veruje u sebe, mi verujemo u sebe", rekao je Dešan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar