Дурент: Знам да постоје суперхероји и зликовци!

Голден Стејт Вориорси су званично представили своје велико појачање Кевина Дурента, који је говорио о жељи за титулом, али и одлуци да напусти Оклахому.

Кошарка 09.07.2016 | 14:45
Дурент: Знам да постоје суперхероји и зликовци!
"Отишао сам у кревет растрзан, нисам био сигуран коју одлуку да донесем, рекао сам породици и тиму да морам да преспавам, али је понедељак донео јаснију слику. Било би лако да се вратим негде где ми је већ удобно, ово је тежи пут. Време је да пробам нешто ново, потребан ми је нови изазов, а за то не постоји боље место од овога", рекао је Дурент.

КД је очекивано дочекан у "даб нацији" уз овације, али је пре суда навијача и јавности желео да прође суд потенцијалних будућих саиграча. Кључни у одлуци клуба су очигледно били и Стеф Кари и Клеј Томпсон, који су се прошле недеље сусрели са још једним врхунским шутером.

"Када смо се састали, осетио сам се пријатно. Било је то нешто природно, аутентично, стварно. То је било нешто што не сме да се игнорише", рекао је Дурент на представљању.

Седмоструки "ол стар" и четвороструки најбољи стрелац би требало да буде тас на ваги која није успела да на истој страни задржи и рекордну сезону и титулу.

"Нисам још одлучио, али верујем да ће бити стартер. Изгубили смо у финалу, желимо да се побољшамо, а не можеш се више побољшати, него да у овакав тим доведеш и њега", рекао је тренер Стив Кер.

Дурент је морао и да се осврне на паљбу која је осута по њему и да објасни како је протекао "раскид" са својим градом, са Оклахомом.

"Тај позив је био нешто најтеже што сам урадио у животу. Сузе су лиле, али сам веровао свом инстинкту. Живимо у овом свету суперхероја, где си или зликовац или херој када се нађеш у оваквој позицији и то врло добро знам, али и знам да се ја нисам променио. Не мењам мишљење о људима зато што су отишли да играју кошарку у неком другом граду. Разумем и навијаче Оклахоме и љубитеље кошарке широм света и разумем да су, ваљда, узнемирени. Међутим, одлуку сам донео на основу онога што сам желео да урадим и на основу тога како сам се осећао. Ово је најбоља одлука за мене и ја заиста не могу да одлучујем о томе како ће се осећати други", рекао је Дурент.

За крај, човек који је провео девет година у једној франшизи и одиграо 641 утакмицу уз просек од 27,4 поена, рекао је да само жели да "ужива у сваком дану који следи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар