Durent: Znam da postoje superheroji i zlikovci!

Golden Stejt Voriorsi su zvanično predstavili svoje veliko pojačanje Kevina Durenta, koji je govorio o želji za titulom, ali i odluci da napusti Oklahomu.

Košarka 09.07.2016 | 14:45
Durent: Znam da postoje superheroji i zlikovci!
"Otišao sam u krevet rastrzan, nisam bio siguran koju odluku da donesem, rekao sam porodici i timu da moram da prespavam, ali je ponedeljak doneo jasniju sliku. Bilo bi lako da se vratim negde gde mi je već udobno, ovo je teži put. Vreme je da probam nešto novo, potreban mi je novi izazov, a za to ne postoji bolje mesto od ovoga", rekao je Durent.

KD je očekivano dočekan u "dab naciji" uz ovacije, ali je pre suda navijača i javnosti želeo da prođe sud potencijalnih budućih saigrača. Ključni u odluci kluba su očigledno bili i Stef Kari i Klej Tompson, koji su se prošle nedelje susreli sa još jednim vrhunskim šuterom.

"Kada smo se sastali, osetio sam se prijatno. Bilo je to nešto prirodno, autentično, stvarno. To je bilo nešto što ne sme da se ignoriše", rekao je Durent na predstavljanju.

Sedmostruki "ol star" i četvorostruki najbolji strelac bi trebalo da bude tas na vagi koja nije uspela da na istoj strani zadrži i rekordnu sezonu i titulu.

"Nisam još odlučio, ali verujem da će biti starter. Izgubili smo u finalu, želimo da se poboljšamo, a ne možeš se više poboljšati, nego da u ovakav tim dovedeš i njega", rekao je trener Stiv Ker.

Durent je morao i da se osvrne na paljbu koja je osuta po njemu i da objasni kako je protekao "raskid" sa svojim gradom, sa Oklahomom.

"Taj poziv je bio nešto najteže što sam uradio u životu. Suze su lile, ali sam verovao svom instinktu. Živimo u ovom svetu superheroja, gde si ili zlikovac ili heroj kada se nađeš u ovakvoj poziciji i to vrlo dobro znam, ali i znam da se ja nisam promenio. Ne menjam mišljenje o ljudima zato što su otišli da igraju košarku u nekom drugom gradu. Razumem i navijače Oklahome i ljubitelje košarke širom sveta i razumem da su, valjda, uznemireni. Međutim, odluku sam doneo na osnovu onoga što sam želeo da uradim i na osnovu toga kako sam se osećao. Ovo je najbolja odluka za mene i ja zaista ne mogu da odlučujem o tome kako će se osećati drugi", rekao je Durent.

Za kraj, čovek koji je proveo devet godina u jednoj franšizi i odigrao 641 utakmicu uz prosek od 27,4 poena, rekao je da samo želi da "uživa u svakom danu koji sledi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar