Нови намети Владе Семберским ратарима!

Повећање цена уласка на кванташку пијацу у Бијељини произвођачи који своју робу продају на Агротржном центру виде као нови намет Владе Републике Српске која газдује предузећем А.Д. Град.

Република Српска 08.07.2016 | 15:29
Нови намети Владе Семберским ратарима!
У АД Град, који у име Владе Републике Српске газдује овим простором, тврде да пољопривреднике то повећање неће значајније оптеретити.

У Асоцијацији пољопривредних удружења Семберије наводе да се криза у којој се пољопривредници налазе све више продубљује. Нове цене на кванташу ратарима ће, како оцењују, на годишњем нивоу повећати издатке за неколико стотина марака.

"Не видимо ниједан разлог за повећање цене од скоро 20 одсто, поготово што ништа није учињено на побољшању услова које имамо на том простору у Агротржном центру" каже Ристо Арсеновић.

Додаје да су пољопривредни произвођачи на овај начин постали колатерална штета менаџмента предузећа Град, који на овај начин покушава да обезбеди стабилно пословање.

У предузећу Град кажу да је одлуку о повећању цена донео Надзорни одбор на предлог управе ради повећања прихода.

"На сточној пијаци нисмо повећали цене, на кванташкој су извршене корекције, које неће значајније оптеретити пољопривреднике, а приходи које на тај начин обезбедимо предузећу ће омогућити боље пословање", каже директор АД Града Миладин Гаврић.

На оптужбе удружења да су услови на пијаци нехигијенски, Гаврић одговара да би у првом реду требало изменити навике корисника који се крајње бахато и немарно односе према државној имовини.

"Сваког другог дана ми морамо мењати славине и лавабое у мокром чвору који су поломљени или оштећени. Смеће иза себе не оставља нико други него корисници тих услуга који не поштују никаква правила" каже Гаврић.

Њега чуди што се удружење не бави неким другим наметима и трошковима који далеко више финансијски оптерећују ратаре од корекције цена на кванташу.

Нови ценовник

По новом ценовнику, улаз на Кванташку пијацу у Агротржном центру за камионе је са 10 повећан на 12 КМ, за ауто са приколицом са 6 на 8 КМ, за трактор са приколицом са 8 на 10 КМ, а за ауто караван са 3 на 4 конвертибилне марке.

БН ТВ/Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

м

08.07.2016 13:53

Кренуло је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

08.07.2016 15:20

А шта је то кренуло? Шта треба да крене? Није то никакво поскупљење иако су сви производи (углавном поврће) јефтини али увијек је било да је онима који купују скупо а, на жалост све што пољопривредник произведе, јефтино? Сељаку се може помоћи на хиљаду других начина али, очито, да то нико не зна и неће! То је генерално а што се тиче менџмента, тај директор може радити само на шалтеру у некпој од банака, не свим јер га не би примили!???

Name

Немања

08.07.2016 14:25

Има ли веце издаје од економског униставања сопственог народа и стварања празне љустуре од Републике Српске у којој је све мање Срба а све висе оних који одлазе и остављају своје најмилије!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гантар.

09.07.2016 14:24

Тако ти је то'браво'наследници отоманци!само јуриш'САМО вам је то остало.ЗАПАМТИТЕ једном :буна је на прагу'нема вам спаса[лопови]али све говори ! да вас пакао чека.

Name

боле

08.07.2016 14:55

Нема кредита од ММФ сад ће те видјети како муса дере јарца , има да буде намет на вилајет , нећеш моћи живити од казни и пореза и разних поскупљења . Тако су и Турци радили док није скочила кука и мотика .

ОДГОВОРИТЕ