"Француска да игра у Афричком купу!"

Организација која себе назива "Дански националисти" објавила расистичку поруку на својој Фацебоок страници, којом је, пре свега, увредила домаћина Европског шампионата.

Фудбал 09.07.2016 | 13:00
"Француска да игра у Афричком купу!"
Данска важи за једну од најмање толерантнијих земаља што се тиче прилива избеглица, поготово из Африке (ово је најблаже речено), али оно што је урадила неонацистичка "Странка Данаца" стварно је одвратно.

Након што је Француска елиминисала Исланд са Европског првенства, ова неонацистичка странка објавила је на својој Фацебоок страници расистичку поруку.

Реч је о фотографији која са једне стране приказује француске тамнопуте играче (Погбу, Сисока, Сању и Евру), а са друге - беле Исланђане, односно како тврди "Странка Данаца" - праве Европљане.

Француска је стављена под наводнике, а испод слике пише Африка. Све је то зачињено одвратном поруком: "Поделите ову фотографију ако мислите да би Француска требало да игра у Афричком купу".

Уз приложену фотографију стоји и позив: "Ако не желите да се Европа претвори у афричко двориште, упишите свој мејл и помозите нам да уђемо у дански парламент".

Иначе, председник ове странке Данијел Карлсен не сме да уђе у Русију, јер му је Владимир Путин забранио улазак због контроверзних политичких ставова.

Селектор Исланђана, Швеђанин Ларс Лагербек згрозио се када је сазнао за ову поруку данских неонациста.

"То је ужасно", рекао је он.

Реаговао је и Исландски фудбалски савез, који је ову поруку окарактерисао као "одвратну и јадну". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар