Званичници из Србије неће ићи у Сребреницу

Нико од званичника из Србије неће доћи 11. јула у Сребреницу, потврдио је Станимир Вукићевић, амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини.

Србија 08.07.2016 | 15:00
Званичници из Србије неће ићи у Сребреницу
"Од званичника, колико ја до сада имам података, не долази нико у Сребреницу", рекао је амбасадор Вукићевић. 

Потврдио је како ни он лично, а нити било ко из амбасаде Републике Србије у БиХ неће бити 11. јула у Сребреници. 

"Нећемо ни ми ићи. С обзиром да је државни врх Србије непожељан, било би парадоксално да сада неко из амбасаде иде", навео је Вукићевић. 

Након што су из Сребренице поручили да су ове године на обиљежавању непожељни званичници Србије, премијер Александар Вучић раније је казао како "неће ићи тамо гдје није добродошао".

Вучић је најавио да ће Влада Србије наставити са уплатама за Сребреницу како је обећано на донаторској конференцији одржаној средином новембра у Сребреници. До сада је уплаћено два милиона евра, од обећаних пет милиона евра.   

Извор: АА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сурова истина

08.07.2016 14:45

Мислим да је одлука на мјесту и да све ово треба препустити времену .Назалост ово ми на све лици Осим на оно сто би требало да буде. Док сватимо да су све зртве исте и да свима треба посветити исту пазњу престаце и овај циркус. Среца би била да постоји висе толеранције али оцито овај циркус неко финансира и користи за неке политицке игре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

08.07.2016 20:05

Коме ће ићи. Не требају ни да размишљају а камо ли да иду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све ок

09.07.2016 05:35

Они не зеле никог ко не признаје геноцид, ми га признат нецемо и ако би отисли а не признајемо оно сто они хоце опет це бити белаја ко и просле године ... овако и јест најбоље :)

ОДГОВОРИТЕ