Zvaničnici iz Srbije neće ići u Srebrenicu

Niko od zvaničnika iz Srbije neće doći 11. jula u Srebrenicu, potvrdio je Stanimir Vukićević, ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

Srbija 08.07.2016 | 15:00
Zvaničnici iz Srbije neće ići u Srebrenicu
"Od zvaničnika, koliko ja do sada imam podataka, ne dolazi niko u Srebrenicu", rekao je ambasador Vukićević. 

Potvrdio je kako ni on lično, a niti bilo ko iz ambasade Republike Srbije u BiH neće biti 11. jula u Srebrenici. 

"Nećemo ni mi ići. S obzirom da je državni vrh Srbije nepoželjan, bilo bi paradoksalno da sada neko iz ambasade ide", naveo je Vukićević. 

Nakon što su iz Srebrenice poručili da su ove godine na obilježavanju nepoželjni zvaničnici Srbije, premijer Aleksandar Vučić ranije je kazao kako "neće ići tamo gdje nije dobrodošao".

Vučić je najavio da će Vlada Srbije nastaviti sa uplatama za Srebrenicu kako je obećano na donatorskoj konferenciji održanoj sredinom novembra u Srebrenici. Do sada je uplaćeno dva miliona evra, od obećanih pet miliona evra.   

Izvor: AA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Surova istina

08.07.2016 14:45

Mislim da je odluka na mjestu i da sve ovo treba prepustiti vremenu .Nazalost ovo mi na sve lici Osim na ono sto bi trebalo da bude. Dok svatimo da su sve zrtve iste i da svima treba posvetiti istu paznju prestace i ovaj cirkus. Sreca bi bila da postoji vise tolerancije ali ocito ovaj cirkus neko finansira i koristi za neke politicke igre.

ODGOVORITE
Name

građanin

08.07.2016 20:05

Kome će ići. Ne trebaju ni da razmišljaju a kamo li da idu.

ODGOVORITE
Name

sve ok

09.07.2016 05:35

Oni ne zele nikog ko ne priznaje genocid, mi ga priznat necemo i ako bi otisli a ne priznajemo ono sto oni hoce opet ce biti belaja ko i prosle godine ... ovako i jest najbolje :)

ODGOVORITE