ШОКАНТНО: Мистериозни вирус убија бившу шампионку!

Освајачица Вимблодона Марион Бартоли изгубила више од 20 килограма за четири месеца због непознате болести. Носи рукавице и тушира се минералном водом, јер је алергична на све!

Тенис 09.07.2016 | 21:15
ШОКАНТНО: Мистериозни вирус убија бившу шампионку!
Бившу шампионку Вимблдона Марион Бартоли многи нису препознали ове године у Лондону. Она је 2013. године освојила пехар, а за само три године драстично је променила изглед. Разлог је - мистериозна болест са којом се бори.

Францускиња је требало да у Лондону одигра егзибициони меч, али је морала да одустане, јер није у стању да изађе на терен. Она је за само неколико месеци изгубила више од 20 килограма, али лекари још нису установили који вирус је напао њен организам.

"Постала сам алергична на све. Моје тело одбија све више и више ствари свакога дана - од хране до електичних уређаја. Сада и када користим мобилни телефон носим рукавице, како не бих добила осип", открила је 31-годишња Францускиња у Лондону.

Она је рекла да је мистериозну болест добила највероватније у Индији.

"Када сам посетила Индију у склопу промоције тениса у тој земљи, отпутовала сам потом у Њујорк, где сам први пут осетила умор и малаксалост. Било је у то у фебруару, и прво сам то приписивала дугим путовањима, честим променама временских зона, али је ситуација из дана у дан постајала све гора. Мој живот је сада ноћна мора", објаснила је бивша тенисерка.

Бартоли је рекла да је урадила бројне анализе крве претходних месеци и да су лекари потврдили да у организму има вирус, али да још не знају који.

"Колико је све тешко најбоље потврђује то да чак ни папирнату марамицу не смем да ставим на лице, јер може изазвати осип. Туширам се минералном водом, јер не смем да користим обичну из чесме. Да ли се плашим? Да, наравно, јер моје срце можда изненада престане да куца. Веома је тешко пролазити кроз све ово", искрено је изјавила Бартоли.

Марион је својевремено скретала пажњу јавности због нетипичног тениског изгледа. Увек је имала који килограм вишка, али је упркос томе остваривала добре резултате.

Она је по завршетку каријере, у октобру 2013. године, променила начин исхране и посветила се здравим оброцима, како би изгубила на тежини, али каже да тај специфични режим није утицао на болест коју има.

"Желела сам јавно да се покажем, како бих свима поручила да нисам ово себи урадила намерно. Можда има још људи са сличним проблемима којима је потребна подршка. Ја преживљавам с овом болести и молим се да се вратим нормалном животу. Желим само да вратим ону стару Марион са осмехом и надам се да ћу успети у томе".

Бивша освајачица Вимблдона почетком следеће недеље одлази на клинику, где ће започети специјалан третман, за који верује да ће јој помоћи да преброди болест.

"Верујем да ће ми унутрашња снага коју поседујем, а која ми је помогла да освојим гренд слем трофеј и направим добре резултате у тенису, помоћи и да пребродим ове проблеме и вратим се нормалном животу", поручила је Бартоли.

Током каријере Марион Бартоли је освојила осам WТА титула, укључујући и гренд слем трофеј – Вимблдон 2013. године. Најбољи пласман на WТА листи заузимала је у јануару 2012, када је била седма на свету. Одмах после освајања Вимблдона одлучила је да заврши каријеру, у 28. години и посветила се дизајнирању одеће за спортисте.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар